BalanceMii

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
Project BalanceMii
File:Balancemii.jpg
Een robot op 2 wielen. Omdat het kan!
Status In progress
Contact Roosted
Last Update 2017-03-06

Een robotplatform op 3 of meer wielen is relatief simpel - en daarom een populaire keuze. Maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan??

Waarom 2 wielen?

Al sinds ik 10 jaar geleden op het 8-uur journaal de X-UFO (Video) zag, ben ik gefascineerd door 'slimme' zelf-stabiliserende robots. De techniek achter drones & segway's bestaat al een poosje, een van de eerste toepassingen was de Apollo Guidance Computer (Video). De laatste jaren is de techniek rondom stabiliserende apparaten een stuk verbeterd. Door MEMS-chips (Wikipedia zijn de bewegingssensoren een stuk toegankelijker geworden, en dankzij moderne microcontrollers kunnen we ook nog eens leuke dingen doen met de sensordata!

Het idee van de X-UFO is doorontwikkeld tot wat de meeste nu kennen als 'drones'; vliegende objecten die zichzelf stabiel houden. Waar het elektronische brein van de X-UFO nog een paar honderd euro kostte, zijn er tegenwoordig veel betere systemen voor 5 euro - en dat betekent dat er makkelijk aan gehackt kan worden!