User:H3x4d3c1m4l

From RevSpace
Revision as of 06:24, 16 September 2018 by H3x4d3c1m4l (talk | contribs) (Created page with "== Projecten == === Philips CDI220 === Timekeeper IC werkte al 20 jaar niet meer doordat de batterij gestorven was. Gevolg was dat de tijd steeds goed moest worden gezet en...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Projecten

Philips CDI220

Timekeeper IC werkte al 20 jaar niet meer doordat de batterij gestorven was. Gevolg was dat de tijd steeds goed moest worden gezet en je savefiles niet werden opgeslagen. De timekeeper IC is een MK48T08B-15. Die bestaat nog wel, maar leuker (en sneller) is het natuurlijk om het bovenkantje van de IC open te slopen, een nieuw kristal erop te solderen en de batterij te vervangen voor een CR2032 netjes in houder.

Verder ging de lade moeilijk open en dicht, dit bleek te komen doordat de drive belt uitgerekt was. Tijdelijk oplossing gemaakt met elastiekje en nieuwe drive belts in bestelling gezet.

Volgende stap wordt de seriele poort werkend krijgen. Het toestel heeft minidin 8 pin aan de voor- en achterkant en de poort aan de achterkant zou bruikbaar moeten zijn om saves mee uit te lezen, de EPROM met de BIOS te dumpen en zelfs eigen programma's te draaien.