Recepten

From RevSpace
Revision as of 18:25, 24 April 2020 by Sebastius (talk | contribs) (Ongeteste recepten)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Geteste recepten

Erwtensoep, maar dan lekker

Erwtensoep voor 12 liter soep (we hebben ruim 20/25 kommen gevuld)

  • 1kg spliterwten
  • 1,5kg ontbijtspek (als blokken)
  • 3 winterwortels
  • 2 knolselderij
  • 6 kleine uien of 3 grote
  • Selderij
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 preien
  • 2 grote rookworsten
  • 4 tenen knoflook
  • 4,5 liter water

Ontbijtspek in de soeppan aanbraden voor een lekkere korst. Water, spliterwten, laurier toevoegen. 20 a 30 minuten zachtjes laten koken.

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Spoel de blokjes onder de kraan af en laat uitlekken. Snijd de prei in ringen van 1cm dik. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de selderij fijn. Snijd ? tenen knoflook fijn.

Haal het spek uit de pan en snijd in blokjes. Voeg de groenten en het spek aan de soep toe en laat nog 20 a 30 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper (en evt zout).

Snijd de rookworst in plakken en bak de plakjes met wat knoflook (4 teentjes) lekker aan. Voeg als laatste de worst aan de soep toe.

Holy Cheezus aka Baked Ziti

IMG 4708.jpegD2569738-1c09-4dd5-8547-591a27788ac0.jpeg99f007c8-ddf9-4eb8-98ad-f5333694c710.jpeg

Not actual Ziti but still awesome!

For 16 people

Salad:

  • 2x Salademix 300gr
  • 1x Rauwkost Peen Julienne
  • 1x Paprika mix 3 stuks
  • 1x Tomaten 500gr (6 tomaten)
  • 2x Komkommer
  • $dressing

Ziti al Forno:

  • 4x 500gr Rigatoni Tradizionali
  • 2500gr pastasaus (3 or 4 bottles)
  • 8x Mozzarella maxi 200gr
  • 1x Pecorino Romano 200gr
  • 8x Ricotta 250gr

Instructions:

  • Preheat the oven at 180C
  • Cook the pasta al dente (a bit undercooked).
  • Mix the tomatosauce with the Ricotta and grated Pecorino.
  • Spread a bit of the sauce in the oven-trays
  • Layer pasta and sauce
  • Top with slices of mozarella
  • Bake for 20-30 minutes with aluminum foil or baking trays on top until Mozarella well melted

ShakShuka

Vegetarisch!

Per 2 personen:

  • 4 eieren
  • Handje peterselie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 EL tomatenpuree (of iets meer)
  • 1 afbakstokbrood, bv AH Rustiek Bruin

Voor 8 personen:

  • 16 eieren (biologisch, groot)
  • Bakje verse peterselie
  • 4 uien (check of ze niet rot zijn!)
  • 4 rode paprika's
  • 1 bol knoflook
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 2 grote blikjes tomatenpuree (of 4 kleintjes)
  • 4 luxe afbakstokbroden, zoals AH Rustiek Bruin

Specerijen

  • 1 TL Komijn
  • 2 TL Paprikapoeder
  • 1 TL Cayennepeper
  • 1 TL Chili uit de molen
  • 1 TL suiker
  • 1 snuf zout

Ui, paprika en knoflook fijnsnijden. Beetje olie verwarmen. Ui langzaam lekker zacht laten worden. Paprika en knoflook toevoegen, even meebakken tot deze ook zacht worden. Tomatenpuree even meebakken. Tomatenblokjes met saus toevoegen samen met de specerijen en suiker. Pas op met de Chili: het mag wel pittig zijn maar niet over de top. Saus even laten garen, proeven en smaak balanceren.

Voor 2-4 hackers: Kuiltjes maken in de saus, eieren toevoegen. Eiwit klein beetje door saus roeren. Deksel op de pan en eieren pocheren. Dooier moet zacht blijven. Eet smakelijk met een afbakbroodje!

Voor 8 hackers: Oven voorverwarmen op 190graden, ovenschaal vullen met sausmengsel. Kuiltjes maken voor de eieren en de eieren netjes met hele dooier er in breken. Eiwit klein beetje in de saus roeren. Garen in de oven tot de eieren een beetje gestold zijn, dooier moet nog zacht zijn.


Chili sin Carne met munt-yoghurt

Voor 14 a 16 hackers, wil je een kleine versie? Bekijk dan het origineel: https://veganchallenge.nl/recepten/chili-sin-carne-met-munt-yoghurt/

Ingrediënten:

  • 1250 gram zilvervliesrijst
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 8 uien
  • 8 theelepel(s) chilipoeder (naar smaak)
  • 8 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 12 paprika’s: groen, rood en geel
  • 8 blikken (à 400 gram) chilibonen
  • 4 blik (à 300 gram) maïskorrels, uitgelekt
  • 3 zakken tortillachips (naturel)

Munt yoghurt saus:

  • 60 gram verse munt
  • 1,5 liter yoghurt
  • 8 knoflookteentjes

Yoghurtsaus: Muntblaadjes hakken, door yoghurt roeren, knoflook eroverheen uitpersen, roeren en even laten staan in de koelkast.

Chili en rijst: 7 liter Water opzetten. Uien en paprika fijn snijden met mandoline (grofweg 1cm3 blokjes). Olie in een 10liter pan, ui 3-5 minuten fruiten, chili en komijn er bij, nog 2 minuten fruiten (goed roeren). Paprika erbij, paar minuten meebakken. Mais en chilibonen toevoegen. Rijst koken volgens verpakking (8 minuten koken, afgieten, 5-10 minuten laten staan met deksel op de pan).

Serveren met yoghurtsaus en tortillachips.

Lasagne

Voor 8 a 10 hackers (met salade+brood voor 10, met alleen brood voor 8).

Aangepast van: https://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/lasagne/klassieke-lasagne


Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 30 g boter
  • 1,5 grote ui, fijngehakt
  • 1,5 wortel, fijngehakt
  • 1,5 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 750 g rundergehakt
  • 200 g varkensgehakt of bv braadworsten uit het jasje gehaald
  • 3 grote blikjes tomatenpuree
  • 375 ml rode wijn
  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 500 g verse lasagnebladen, Honig
  • 100 g vers geraspte Jong belegen kaas (of Parmezaanse kaas)


Voor de Bechamelsaus

  • 90 g boter
  • 60 g bloem
  • 840 ml melk
  • 1 theelepel versgemalen nootmuskaat

Gereedschap

  • Grote ovenschaal
  • 1 kookplaat
  • Grote (wok)pan
  • Sauspan

Recept

Olie en boter verwarmen in de grote koekenpan. Op matige warmte de ui, wortel en bleekselderij bakken tot ze zacht zijn. Constant roeren. Warmte hoger zetten. Gehakt toevoegen en bruin bakken. Tomatenpuree, peterselie en wijn toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Mensel aan de kook brengen. Vuur lager zetten en 45 minuten sudderen. Mengsel even wegzetten.

Bechamelsaus: Roux maken door de boter te smelten op laag vuur. Bloem toevoegen en 1 minuut doorroeren. Pan van het vuur en de melk geleidelijk er door roeren. Pan weer op de warmte en constant roeren tot de saus kookt en begint in te dikken. Nog een minuut rustig laten pruttelen. Nootmuskaat toevoegen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus afdekken met plasticfolie om vellen te voorkomen. Saus wegzetten.

Oven voorverwarmen op 180 graden. Schaal invetten. Laagje saus, laagje bechamel, laagje lasagnebladen. Dit een paar keer doen. Als de bechamelsaus te dik is geworden: beetje verwarmen. Bladen steeds aandrukken om lucht er uit te drukken. Blijf laagjes bouwen. Op de laatste laag bechamelsaus kaas strooien.

Lasagne ca 35 a 40 minuten bakken en daarna even laten rusten voordat je hem aansnijdt.

Chorizo bonenschotel

Voor 8 hackers.

  • 5 chorizo worsten (ongeveer half/half stegeman/huismerk)
  • 1 netje (rode) uien
  • 3 paprika's (stoplicht)
  • 1 aubergine en/of courgette
  • 1 pond tomaten
  • 4 blikken/potten witte bonen in tomatensaus
  • 2 blikjes mais
  • 1 blikje doperwtjes/worteltjes

bereiding

  • begin met de bonen zachtjes op te warmen in een grote pan (Au bain-marie voorkomt aanbranden)

in volgorde van toevoegen aan de wok/braadpan

  • snij de worsten in de lengte in 6 'parten' en daarna in plakjes van ongeveer 1/2 cm
  • snij de uien in stukjes
  • snij de aubergine en/of courgette
  • snij de paprika's
  • snij de tomaten
  • voeg de mais, doperwtjes/worteltjes toe
  • doe de bonen in een grote pan en voeg bovenstaande mix toe

Mexicaanse Wraps VEGA editie

Voor 12 (vega)hackers

  • 1 Courgette
  • 1 stoplicht paprika's
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 1 bos Koriander
  • 3 potjes Zure Room/ Creme Fraiche
  • 3 zakken geraspte kaas jong belegen
  • 48 medium wraps
  • 3 potjes salsa
  • 2 zakjes tacomix
  • 7 blikken Chili bonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 groot blik mais
  • 2 blik tomatenblokjes


Mexicaanse Wraps

Voor 12 hackers. Bij meer vegetariers: extra blik chilibonen bv inkopen. Nog meer veggies!

  • 48 MEDIUM wraps.
  • 1.2kg rundergehakt (
  • 3 zakjes taco-mix
  • 4 blikken Chilibonen (groot)
  • 1 blik zwarte bonen (groot)
  • 1 blik mais (groot)
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 2 uien
  • 2 paprika's (rood)
  • 6 tomaten (rijp)
  • 1 courgette
  • 3 potjes Salsa
  • 4 potjes Creme Fraiche
  • 1 bos Koriander
  • 3 zakken geraspte kaas, jong belegen

Voor 15 hackers voeg toe:

  • 2 pakken medium wraps
  • 0,4kg gehakt
  • 1 zakje tacomix
  • 2 blik chilibonen
  • 1 pot salsa
  • 1 potje creme fraiche
  • 1 zak kaas


Voor 20 hackers

  • 60 tot 80 MEDIUM wraps
  • 2,5kg rundergehakt
  • 6 zakjes tacomix
  • 8 blikken Chilibonen (NIET Bonduelle, dat is echt geen vreten)
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 2 blikken mais
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 2 uien
  • 3 paprika's (rood)
  • 10 tomaten (rijp)
  • 4 potjes Salsa (tenzij nog royaal op voorraad)
  • 6 potjes Creme Fraiche
  • 2 bosjes Koriander
  • 5 zakken geraspte kaas, Jong Belegen

Vlees

Bak het gehakt zonder boter. Maak de taco-mix aan met de aanbevolen hoeveelheid water (vaak 100ml) en laat het gehakt in de saus sudderen.

Bonenmix

Verwarm de chilibonen, mais en zwarte bonen rustig in een pan

Sla en accessoires

Snijd de ijsbergsla en was deze. Was de tomaten en snijd in dunne plakjes of wedges. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in reepjes. Serveer gescheiden. Hak de koriander grof. Zet de overige accessoires ook op tafel.

Pro tip: Geef de vlees-pan een kleine opscheplepel.

Yoghurt-Knoflooksaus

Dit recept is nog grotendeels 'op gevoel'...

  • 1kg Griekse Yoghurt
  • Enkele eetlepels Calvé Yofresh Mayonaise
  • Halve bol knoflook
  • Handje fijn gehakte bieslook
  • Dille
  • Ketjap
  • Zout/Peper

Vlaamsche pot

Voor 4 personen met onderstaande hoeveelheden. Circa €4,00 a €4,50 pp:

  • 8 Roseval aardappeltjes (of andere vastkokende)
  • 2 grote uien
  • 2 grote winterpenen
  • 2 pastinaken
  • 4 tenen knoflook
  • Rozemarijn (vers)
  • Grof gemalen zwarte peper en willekeurig zout
  • Olie
  • 4 kippenbouten groot, naturel
  • Zaanse (of Vlaamsche) mayonaise
  • Appelmoes


Maak alle groente schoon en snij alles in grove stukken. Gooi alles in een braadpan en doe er wat zout, peper, rozemarijn en olie bij. Zet dit op een laag vuur en doe de deksel dicht. Roer eens per 5 minuten om zodat het niet aanbakt.

Kruid de kip: Gooi wat peper, zout, rozemarijn, olie en knoflook in de vijzel en maal dit tot een kruidenpasta. Het beste is deze pasta onderhuids aan te brengen (bij de kip).

Grill ondertussen de kippenbouten. Na een half uur grillen en bakken is het wel gaar (controleer wel de kip!)

Serveer de mayo en appelmoes bij de pot.

Eet smakelijk!

Nasi Goreng

Voor 10 personen met onderstaande hoeveelheden. Circa €2,50 a €3,00 pp:

  • Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 500gr Basmati rijst (mogelijk aanwezig op space)
  • 350gr Nasi/Bami Vlees
  • 300gr Spekreepjes
  • 700gr Nasi/Bami groente
  • 10x AH Basic Kipsate
  • 2 EL Ketjap Manis (aanwezig op space)
  • 1 EL Ketjap Asin (aanwezig op space)
  • 4 zakken kroepoek (2x Cassave en 2x regulier)
  • 12 eieren
  • Atjar (mogelijk aanwezig op space)
  • Gebakken uitjes (mogelijk aanwezig op space)
  • Seroendeng (mogelijk aanwezig op space)
  • Wokolie (aanwezig op space)

Rijst koken (8 minuten in kokend water, afgieten en apart zetten). Pepers ontdoen van zaadlijsten, snipperen. Spek uitbakken in wokolie, vlees bruin bakken. Groenten 2 minuten meebakken. Twee eieren toevoegen aan mix en losroeren. Boemboe en 50ml water toevoegen. Vlees/groentemengsel toevoegen aan rijst in grote schaal, goed roeren met 2 EL Ketjap Manis en 1 EL Ketjap Asin. Rustig af laten koelen.

Sate verwarmen in pan heet water. Apart zetten.

Eieren bakken naar smaak.

Nasi afbakken in wok.

Smakelijk eten!

Coq Au Camping

Voor 12 nerds

  • 6 uien
  • 750 gr champignons (iets meer is niet erg)
  • 6 preien
  • 750 gr spekblokjes
  • 1800 gr kipdijfilet (reepjes/stukjes of heel)
  • 2100 gr minikrieltjes (echt de mini's aub)
  • Bakje tijm (verse kruiden in het koelschap)
  • 750ml rode wijn (elke goedkope fles voldoet)
  • 3 dozen gezeefde tomaten
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • afbakbrood voor 12 nerds

Recept op AH.nl Was goed te verdubbelen, prima smaak. Past niet in de wok, je kunt net zo goed direct in de grote pan beginnen. Aangekoekte meuk komt toch los met de rode wijn. Kleinere kipstukjes genomen (vleugeltjes doormidden gehakt) (mogelijk is kipdijfilet of gewoon kipfilet fijner, zonder botjes). Celavita minikrieltjes zijn ietsje duurder maar wel lekkerder en sneller gaar. In tweede ronde twee teentjes knoflook toegevoegd: heerlijk!

Nieuwe iteratie gedaan. Weer een dubbele portie. Champignons en uien iets fijner gesneden, dan past alles beter. Kipdijfilet in reepjes gesneden en ruim van paprikapoeder en peper voorzien (en wat zout). Direct in de hoge pan gewerkt, ging prima. Geserveerd met sla en stokbrood, tien man van eten voorzien.

Paëlla

Recept op AH.nl Heerlijk gegeten. Goed te verdubbelen maar past nét niet in de wok op het einde als de erwten en zeefruit er in moeten. Kipdijfilet is een must. Goede Chorizo ook. Reguliere paprika ipv puntpaprika gebruikt. Diepvrieszak Zeefruit gebruikt ipv alleen Gamba's. Was al gaar, wel zo makkelijk en meer variatie. Zonder salade voor ongeveer 10 man te eten, met salade lukt 12 ook wel.

Chili con Carne

Recept op AH.nl Super. Geserveerd met ruime salade. Met z'n 12en gegeten, er hadden nog 1 of 2 meer mee kunnen eten. Recept verdrievoudigd. Twee dozen tomatenblokjes toegevoegd en iets meer water dan voorgeschreven. Ook een mix van diverse soorten bonen gebruikt (kidney, bruin en zwart). Absoluut maximum van wat met onze pannen te maken is qua volume. Iets langer door laten garen vanwege de sperziebonen. Gebruikte kruidenmix: http://www.ah.nl/producten/product/wi237932/mesa-mexicana-chili-seasoning-mix

Mediterrane stamppot

Recept op AH.nl Lekker. Met onze huidige setup max 8 personen (verdubbeld, geserveerd met stokbrood en sla).

Wel het nodige veranderd/verbeterd. Om het voor 1 pit geschikt te maken eerst de 'saus' gemaakt. In plaats van rookworst een mixschotel chipolata-braadworstjes gebruikt (in stukjes gesneden). Ik vermoed dat Catelaanse braadworsten nog meer smaak geven. Heeft wel wat zout/peper nodig. Mogelijk nog wat Provençaalse of italiaanse kruiden toevoegen voor wat meer diepgang.

Pasta Bolognese

Voor 10 hackers

  • 1250 gram Tagliatelle
  • 500 gram rundergehakt
  • Zak Italiaanse roerbakmix (400/500 gram)
  • Doosje Champignons (250 gram)
  • 2 dozen gezeefde tomaten
  • 2 blikken gepelde tomaten of dozen tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels gembersiroop (al op de space aanwezig)
  • Flinke zak geraspte kaas (500gr)
  • Pot Pastakaas-poeder
  • Half bouillonblokje kip of rund
  • Halve pot gevriesdroogde italiaanse kruiden (dat groene spul, niet de bruine meuk!)
  • Standaard Hacker Sla (2 komkommers, 2 rode paprika's, zakje wortelrasp, zakje Ruccola, 4 tomaten)
  • Standaard stokbrood (2 stokbroden)
  • Olijfolie
  • Zout en peper (aanwezig op de space)

Saus

Snipper de champignons, ui en knoflook. Fruit de ui in een beetje olie op laag vuur, 5 minuten tot ze mooi glazig en lichtbruin zijn (dan komen de suikers vrij). Voeg de gehakt toe, samen met de knoflook, een halve pot italiaanse kruiden en flink peper (je maalt over het vlees een volle ronde peper). Bakken op middelhoog tot het gehakt rul is, en kleur begint te krijgen.

Voeg de groentenmix en champignons toe en bak deze een 2 minuten mee. Regelmatig omscheppen!

Voeg de gezeefde tomaten, gepelde tomaten (even klein hakken!), de gembersiroop en een half verkruimeld bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat een paar minuten sudderen. Regelmatig roeren!

De saus is in principe klaar. Proeven!

Pasta en salade

Haal de wok van de pit en zet de pan met heet water op (ruim, driekwart vol) met een flink schot zout. Breng aan de kook. Tagliatelle er in. Gedurende het koken (ca 10 a 12 minuten) regelmatig roeren.

Snijd alle slacomponenten en maak de salade. Dressing vlak voor het eten pas toevoegen, anders heb je slappe sla.

Stokbrood snijden, kruidenboter klaarzetten.

Zodra de pasta beetgaar is (hij gaart nog iets door tijdens afgieten en op tafel) afgieten. Scheutje olie erin, roeren, en daarna de saus er doorheen scheppen. Doe dit met beleid, anders maak je er een dikke klont pasta van.

Eet smakelijk!

Variatietips

  • Een beetje Sambal of een rood pepertje?

Hutspot

Voor 12 hackers

  • 3x zak hutspot 1kg
  • 3x zak stamppotaardappelen 600gr
  • Knoflook (3 tenen)
  • 4x bakje Catelaanse braadworsten (3 worsten per bakje, eventueel meer vleesch aanschaffen)
  • Potje Maggi Juspoeder
  • Standaard Revspace Salade (2x komkommer, 6x tomaat, 2x paprika, 2x zakje sla, sladressing)
  • Standaard stokbrood/kruidenboter

Vlees braden, knoflook toevoegen, kort meebakken. Jus aanmaken en vlees laten sudderen. Laat een minion de sla bereiden.

Pan vullen met aardappels en de wortel/ui mix en water (flink zouten). Aan de kook brengen. Na 20 minuten koken aardappels prikken of ze gaar zijn. Zo ja: afgieten en weer even opzetten (wat water laten verdampen). Daarna stampen met flink peper en eventueel nog wat zout. Vlees nog even opzetten.

Eet smakelijk!

Variatietips

  • Nasikruiden (ik vermoed 2 zakjes) wellen en toevoegen tijdens het stampen met sambal
  • Zout tijdens koken vervangen voor 2 of 3 bouillonblokjes
  • Spekblokjes/reepjes goed uitbakken (voordat je aan het vlees begint, uit laten lekken op keukenpapier) en na het stampen erdoor scheppen

Pannenkoeken

Dit vooral ter referentie voor de hoeveelheden. Voor 6 hackers:

  • 2 liter melk
  • 1kg bloem
  • 2-3 eieren
  • Meer dan een snufje zout
  • 2 pakjes spek
  • Margarine of boter om in te bakken

Kaaspannenkoeken lijken niet heel erg in de smaak te vallen. 18 hackers konden niet eens 400g kaas aan kaaspannenkoeken (ca. 1 grote plak per pannenkoek) op. Appel en andere variaties zijn nog niet getest op populariteit

Dingen die goed werken op pannenkoeken:

  • Kaneelsuiker
  • Schenkstroop
  • Jam
  • Roomijs
  • (spuit)Slagroom
  • vruchtencocktail
  • Als het grootendeels suiker is, werkt het waarschijnlijk wel

Je hoeft deze dingen niet groot in te kopen; 18 hackers kregen niet eens een halve pot schenkstroop leeg, en dat was de meestgebruikte topping.

Verdere tips:

  • Als je enigszins bedreven bent, kun je op 3 pitten tegelijk pannenkoeken bakken. Dit kan de stoppenkast nèt aan.
  • Je doet ongeveer 30 minuten over pannenkoeken bakken voor 6 man, exclusief voorbereiding
  • Pannenkoekenbeslag moet ongeveer de consistentie van dikke karnemelk hebben. Als het Brinta/yoghurtconsistentie heeft, ben je uitgeschoten met de bloem en krijg je te dikke pannenkoeken
  • Pannenkoeken zijn klaar om om te draaien als de randjes beginnen te wijken van de pan
  • de metalen soeplepel is precies de juiste maat voor de hoeveelheid beslag per pannenkoek
  • Stapel je pannenkoeken op een bord op een pan met heet water. Dan blijven ze warm

Indiase rode linzen curry met rijst

Ingredienten voor 12 hackers:

  • 1kg rijst
  • 2 Grote uien, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 6 cm gember, geschild en fijngesneden
  • 8el garam masala
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1700ml groentebouillon
  • 700 gram gedroogde rode linzen
  • 2 rode pepers
  • 800ml Kokosmelk
  • sap van 2 limoenen
  • 3 bosjes koriander(los serveren)
  • 4-5 bosuitjes, in ringetjes(los serveren)
  • 150 gram pijnboompitten(los serveren)
  • 3 bekertjes creme fresh(Eventueel anders: raita)(los serveren)
  • 3x Pa­tak's Naan­brood ko­ri­an­der/ knof­look(6 broden totaal)
  • 3x Pa­tak's Naan­brood na­tu­rel(6 broden totaal)
  • 2x Pa­tak's Pap­pa­dums na­tu­rel kant-en-klaar(16 Pappadums totaal)

Curry

Verhit olijfolie in een grote pan, bak de ui een paar minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe. Roer tot het begint te geuren, voeg de tomatenblokjes uit blik toe.

Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe, breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat de linzen prut 20 minuten zachtjes opstaan. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgenomen. Breg op smaak met zwarte peper en rode peper.

Doe na de 20 minuten de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook.

Pijnboompitten

Zet kookplaat op stand 3, voeg 3 eetlepels pijnboompitten toe en genoeg olijfolie om ze goed in te vetten. Vaak roeren zodat ze niet aanbranden en zodra ze bruin(Niet zwart!) zijn eruit halen.

-repeat

Handige Sides

Standaard salade

per 6 hackers (ongeveer)

  • Komkommer
  • 3 tomaten
  • half zakje wortel rasp
  • 100/150g gemengde sla of ruccolamix oid

Uit te breiden met een paprika, radijs, blikje mais oid. Ik kies er meestal voor om als er veel paprika in het hoofdgerecht zit, dat weg te laten in de sla. Hetzelfde met wortel als je bv hutspot maakt.

Stokbrood

Altijd lekker. Stokbrood is voor een hacker of 5 ongeveer, hangt af van het hoofdgerecht.

Morphjes Sauzenfabriek

Knoflooksaus

Ongeteste recepten

Harissa-kip met olijven en couscous

Getest als pakket van Picnic voor 2personen, nog niet de hoeveelheden echt achterhaald.

  • couscous
  • 2 kipkarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • bakje zwarte olijven
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 tot 4 EL Harissa pasta
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 bakje Cherrytomaatjes
  • 1 bakje koriander

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de kip in met de helft van de harissa-pasta en bestrooi met zout en peper. Los het bouillonblokje op in 600ml heet/kokend water.

Stap 2:

Verwarm een kokenpan op middelhoog vuur met 2 el olijfolie. Bak de kip rondom goudbruin en leg ze in een ovenschaal (gaat alleen om kleur, we garen de kip in de oven). Doe de knoflook, het blikje tomatenpuree en de rest van de harissapasta in de pan en bak 30 seconden. Voeg 1 el suiker en de helft van de bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 3:

Verdeel de saus en olijven over de kip en zet de ovenschaal ongeveer 35 minuten in de oven.

Stap 4:

Snijd de tomaatjes in tweeën en voeg ze na 20 minuten toe aan de ovenschaal. Warm de resterende kippenbouillon op en doe de couscous in een kom. Schenk de bouillon eroverheen, dek af met plasticfolie en laat 5 minuten staan.

Stap 5:

Snijd de koriander fijn en voeg de helft van de koriander toe aan de couscous. Verdeel de kip en couscous over de borden. Bestrooi met de resterende koriander en serveer.

Tips: luxere variant: https://www.inspiratiehuis2020.nl/recepten/neff/harissakip-met-tomaat-olijven-venkel-en-couscous/ , en een leuke vegetarische variant: https://www.hellofresh.nl/recipes/pikante-harissacouscous-met-feta-585bea376121bb72c417c472

Oesterzwammensoep

Uitjes, knoflook fruiten. Bouillon en oesterzwammen erbij (in stukjes). Laten koken en zacht worden. Staafmixeren, kookroom en dragon erover.

Linkjes