N

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search

Wat is n?

n is het aantal ingecheckte iButtons. Deze waarde wordt via de website en op IRC doorgegeven, zodat je een goed beeld hebt van hoeveel deelnemers er op de space zijn. Het getal is alleen accuraat als de space geopend is, mensen hun iButton niet vergeten, en iedereen netjes uitcheckt.

Hoe werkt inchecken?

Je wordt automatisch ingecheckt als je een doorduino-deur unlockt met je iButton.

(Sparkshack, spacefietssleutelkastje, en serverruimte vallen buiten het check-in-systeem.)

Hoe werkt uitchecken?

Hier kun je uitchecken.

Scan bij vertrek je iButton bij de iButton-reader onder de spacestateschakelaar om uit te checken.

Let op: als je hierna een deur unlockt, word je natuurlijk weer ingecheckt!

Vergeten

Geforceerd uitchecken als iemand het vergeten is.

Vergeten uit te checken is geen ramp, alleen blijf je dan dus ingecheckt. Dit is een zelf-herstellend mechanisme: bij de eerste unlock nadat de space 10+ minuten gesloten is geweest, wordt de lijst met ingecheckte iButtons gewist, en staat n dus weer op 0.

Het is wel netjes om toch even je foutje te herstellen. Het is vanaf het spacenetwerk mogelijk om handmatig mensen uit te checken, bijvoorbeeld via de barterminal, dus je kunt gewoon even bellen en iemand vragen om je alsnog uit te checken. Wie toegang heeft tot shell kan op afstand mensen uitchecken met het programma doei.

Werking

Het script doorduino-mqtt.pl monitort alle unlocks en houdt een lijstje bij van wie er ingecheckt is. Het aantal items in dat lijstje noemen we n en is openbaar beschikbaar via MQTT op het topic revspace/doorduino/checked-in.