Cloak op Libera.chat

From RevSpace
(Redirected from Cloak)
Jump to navigation Jump to search

revspace/participant/$nickname

RevSpace-deelnemers die op IRC zitten kunnen via ons een "cloak" krijgen op Libera.chat. Dat houdt in dat je IP-adres of hostname verborgen wordt en vervangen door "revspace/participant/<nickname>".

De nickname die in je cloak staat, wordt de nickname die je bij RevSpace gebruikt in revbank en de deelnemeradministratie. Onze cloaks zijn volledig lowercase, en groepen tekens die niet in een cloak mogen worden vervangen door een "-". (Alleen tekens die geldig zijn in hostnames kunnen worden gebruikt, oftewel a-z, 0-9, ".", en "-", en daarbij kan een punt of streepje alleen tussen twee alfanumerieke tekens staan. Een nickname zoals "a[_]b" wordt dus gewoon "a-b".)

Aanvragen

Wil je een cloak? Doe het volgende:

  1. Registreer je IRC-nickname als je dat nog niet gedaan hebt.
  2. Stuur een berichtje naar een bestuurslid met "Mag ik een cloak?"

Info van Libera.chat

Info voor gebruikers van een Matrix bridge

Nickname registreren en cloak aanvragen werkt in principe hetzelfde, praten met NickServ doe je aan de Matrix-kant via @libera_NickServ:pixie.town. Nickname wijzigen voor de IRC-kant gaat via @appservice-libera:pixie.town, met commando !nick. Automatische identificatie kan door je NickServ wachtwoord op te slaan met !storepass MY_PASSWORD bij de appservice user.

FAQ: Wat heb je eraan?

Weinig. Het is een soort sticker, en hoewel je er niet echt wat aan hebt, zijn ze toch populair. Je kunt laten zien dat je bij RevSpace hoort. En de sticker wordt over je hostname geplakt, dus je kunt je IP-adres 'n beetje verbergen (maar er zijn manieren om je IP alsnog los te peuteren).

Als je een cloak hebt, weet de bot met een redelijke betrouwbaarheid wie je bent, en kun je een paar extra functies van de bot gebruiken. Momenteel zijn dat: op afstand uitchecken met !doei en het bekijken/aanvullen van je RevBank-saldo met !revbank. (Deze functies zijn ook beschikbaar als je een non-revspace-cloak hebt, maar dan moet je cloak even handmatig worden toegevoegd.)

FAQ: Kan ik de cloak aan- en uitzetten?

Nee, de cloak wordt geassocieerd met je nickserv-account en staat aan als je daarop ingelogd bent.

FAQ: Kan ik andere informatie in m'n cloak laten zetten, zoals een andere hackerspace waar ik ook deelnemer van ben?

Nee, wij delen alleen cloaks uit in de bovengenoemde vorm. Het is geen biografie :)

FAQ: Wanneer krijg ik mijn cloak?

Na aanvraag kunnen wij het aanvragen bij Libera.chat, en het is allemaal handwerk, dus heb geduld. Meestal zal het binnen 'n dag gebeuren, maar als iedereen het druk heeft, zal het langer duren.

FAQ: Hoe zit het met de oude freenode-cloaks?

We zijn van Freenode weggevlucht omdat Freenode niet meer in betrouwbare handen is, en hebben daar de boel de boel gelaten. Wij voeren daar geen wijzigingen meer door. Als je van je oude cloak af wilt, kun je je nickserv-registratie opheffen (/msg nickserv drop (let op dat je dit op het bedoelde netwerk doet)) of iemand van de nieuwe staff vragen om je cloak te verwijderen.