Esp32ink

From RevSpace
Revision as of 00:04, 7 June 2020 by Bas (talk | contribs) (→‎Update2)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Project ESP32Ink
Epdiy.png
Een groot eink paneel met een ESP32 (of iets anders)
Status Initializing
Contact Sebastius
Last Update 2020-06-07

Ik ontdekte dat het ondertussen relatief simpel is om Kindle schermpjes aan te sturen met bv een esp32. Daarom twee proefjes besteld, een zelfgetekende print met het schema van 'Inkplate', een dure maar semi open source kickstarter, en de ander van epdiy die goedkopere parts gebruikt.

Inkplateclone.png

https://github.com/sebastius/Inkplateclone

gebaseerd op https://github.com/e-radionicacom/Inkplate-6-hardware

Epdiy.png

clone van https://github.com/vroland/epdiy

Update1

5 mei 2020: onderdelen en PCBs en meer Einks zijn besteld!

Update2

7 juni 2020: Veel gedaan afgelopen maand en niks geschreven... Ik heb het EPDIY project werkend en al een stuk verbeterd. In het repo vind je al diverse commits van mijn hand die ook wel een beetje het verhaal vertellen. Ik had heel veel last van storing op de USB Serial chip, die crashte. Dat bleek een flink dipje in de 3.3v powerrail:

IMG 6075.JPEG

Dat kwam omdat het boostcircuit voor de hoogspanningen achter de 3.3v regulator zat, in plaats van aan de ruwe 5v lijn. In het repo is dit opgelost nu door een configuratie-soldeer-jumper te plaatsen, je kunt nu kiezen of je het circuit wilt voeden uit 3.3v of (default) uit de 5v. In mijn exemplaar heb ik het met een simpele bodge opgelost:

IMG 6081.JPEG

Het bordje werkt nu en geeft ook op dit eerste generatie display (de ED0970C1 is later vervangen voor oa versie 4, die is nog onderweg) een best aardig beeld met een acceptabele snelheid.

IMG 6024.JPEG IMG 6026.JPEG

Bij de examples zat ook een terminal, dus die ook maar even getest. Na wat spelen met IRSSI instellingen is het ineens een bruikbare IRC client geworden!

IMG 6360.JPEG