Lasercutter3
Specificaties
- Merk: FabCreator
- Model: FabKit MK5
- Productie: MK5 Batch 2
- ETA: midden tot eind november 2017
- Laservermogen: 40 W
Zodra Lasercutter3 af is, gaat Lasercutter1 met pensioen. We gaan 'm waarschijnlijk proberen te verkopen (as is); ken je een potentiële koper, laat het dan even weten aan 't bestuur.
Bouwen
Het is een kit, dus die moet gebouwd worden. mux wil graag het proces van het bouwen filmen voor zijn jijbuiskanaal.
Iedereen die nauwkeurig kan werken, kan in principe helpen. We hebben momenteel geen flauw idee hoe lang het bouwen zal duren.
Wie kan er een PDF'je maken van de online handleiding? Zo'n onlineding is niet zo praktisch.
Kast aanpassen
In principe past ie op het tafelblad waar nu Lasercutter1 op staat, maar hij past niet tussen de staanders van de kast eromheen: de FabKit is 115 cm breed en de ruimte tussen de staanders van de kast waarin ie moet komen is 114 cm.
Het makkelijkst zal zijn om 1 van de staanders om te buigen. Daarvoor moet dan het hapje uit het tafelblad worden vergroot. Als het buigen de staander te veel verzwakt, is spalken met een dikkere plak staal een mogelijke oplossing.
Linux op de Pipo
De FabKit wordt geleverd met een Pipo X9S die Microsoft Windows 10 draait. De FabKit zelf is open hardware, net als de Smoothieboard erin, en de lasersnijsoftware LaserWeb is open source software. Windows daartussen past niet zo goed bij de rest van het apparaat en de space wil liever niet afhankelijk zijn van closed source software.
Totdat Linux draait op de machine, moeten we de Windows-installatie wel kunnen blijven gebruiken.
Mocht de Pipo geen Linux willen draaien, dan moeten we eens kijken of we het hele device kunnen vervangen door een zinniger brein.