OpenDag2015

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Event OpenDag2015
Name OpenDag2015


Duration 28 March 2015 - 28 March 2015
Information


* Location: RevSpace
* Open from: 14:00


2015-03-28 - Op zaterdag 28 maart kan iedereen weer vrij binnenlopen in een hackerspace. Tijdens deze open dag is het mogelijk om te zien wat bijvoorbeeld hacken inhoudt en te zien wat er allemaal kan in een hackerspace.

IMG 0564.JPG

Activiteiten:

 • Rondleiding door de space
 • Sparkshack (Igor gaat vonken maken!)
 • Zendamateur (Maxell zal het een en ander ophangen zodat er wat verbindingen gemaakt kunnen worden)
 • Laseren Ingress ENLIGHTENMENT sleutelhangers door User:Ralph_Benadski. Resistance is futile! (Ook andere onderwerpen kunnen gelaserd worden.)
 • 3D printen (duiv print minecraft sleutelhangers voor kids of telnrs voor oudjes op de zelfgebouwde Prusa i3 reprap printer)

Wat kunnen we die dag nog gaan doen?

 • Gebruik maken van o.a. de lasercutter, snijplotter of cnc-frees?
 • Privacy-café?
 • Capture the flag?
 • Arduino workshops? workshops werken niet als er geen begin en eind tijdstip is


Zie de contactpagina voor ons adres

Persbericht: Jaarlijkse open Hackerspaces dag dit jaar op 28 maart

Op zaterdag 28 maart is er weer de kans om een hackerspace te bezoeken. Hackerspaces zijn locaties waar hackers bijeenkomen om te werken aan projecten. Hackers zijn nieuwsgierige mensen met een uitgesproken technische creative instelling, die de wereld op diverse manieren willen verbeteren. Dit kan zijn door onderzoek te doen naar beveiligingsproblemen op het internet en bij banken, maar ook door het creatief inzetten van techniek en het ontwikkelen van nieuwe manieren daarvoor. Denk hier bijvoorbeeld aan het aantonen en oplossen van datalekken, het bouwen van 3D printers of lasercutters of het ontwikkelen van versleuteling voor veilige communicatie.

De Nederlandse hackers vinden het belangrijk om de hackerswereld transparanter te maken, daarom worden tijdens de open dag de hackerspaces extra opengesteld voor het publiek. Tijdens deze dag is het mogelijk om te zien wat hacken inhoudt en te leren wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Leren hoe websites, netwerken en andere computer bestuurde systemen kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallers en wat er tegen gedaan kan worden.
 • Het programmeren van electronica zoals Arduino en Raspberry Pi. Hackers kunnen laten zien hoe je dit kunt inzetten voor het bouwen van cnc lasercutters, 3d printers, domotica, klokken, pick en place machines en autonome robots.
 • Het gebruik van 3D printers om een sleutel na te maken van een foto, of bijvoorbeeld een kunstkaak te ontwikkelen.
 • Discusseren over het gebruik van persoonsgegevens door bedrijven of de overheid, en de invloeden hiervan op de privacy.

Ook zijn er per hackerspace verschillende presentaties van de individuele projecten die in deze hackerspace worden uitgevoerd.

Hackers vinden ethiek een belangrijk onderwerp, en onderscheiden zich van cybercriminelen door naleving hiervan. Tijdens de open hackerspaces dag zal uitleg worden gegeven hoe hackers hierin bijdragen door met een frisse blik naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken, en hoe zij hun kennis hierover met onze samenleving delen.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen tijdens de open dag. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en om 17:00 is het dagprogramma afgelopen. Wij zijn ook ‘s avonds geopend.

Aanmelden is niet nodig, het wordt wel op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt door een mailtje te sturen naar board@revspace.nl.