Maandoverzicht November 2018

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search


2018-11-30 - November is voorbij gevlogen! Het weer wordt kouder, de lucht wordt droger, de ESD vliegt je om de oren in de werkplaats en de space wordt weer wat drukker. '

November is voorbij gevlogen! Het weer wordt kouder, de lucht wordt droger, de ESD vliegt je om de oren in de werkplaats en de space wordt weer wat drukker.

We zijn elke dag wel open en we zijn een weekend bijna 96 uur open geweest! Non-stop hacken is tegenwoordig een ding op de space. Je kunt het ook goed zien in de ontwikkeling van de heatmap over de jaren heen: https://revspace.nl/heatmap

2 nieuwe deelnemers deze maand, welkom!

November begon intens met het bezoek van Hack42 On Tour. 42 nerds, een heel weekend lang bezig met alle Nederlandse hackerspaces en een makerspace bezoeken, bezochten de space, aten pizza en dronken mate!

Het was enorm gezellig en als deze tour nogmaals georganiseerd wordt: ga mee!

Op 29 november was het eventjes alvast Oud en Nieuw op de space met het vieren van het Unix Nieuwjaar! Een gelukkig 0x5c000000!

En de maand is afgesloten met een workshop OpenGL shaders van Polyfloyd waarin een tiental hackers bezig zijn geweest met allerlei visuele effecten te genereren met code.

nieuw op de space

Onze nieuwe 3dprinter is binnen! De Prusa i3 mk3 wordt stevig gebruikt, inmiddels is er van het nieuwe filament al zeker 1kg weggeprint!

Ook is in November de space flink zwaarder geworden. We hebben zo'n 200 kratten Mate ingeslagen, waaronder 100 kratten 'limited edition' Winter. Geniet er van!

Door de bestelling van de Mate zijn er geen andere grote uitgaven gedaan en is verder enkel gespaard voor de werkplaats verbetering. We hopen maandag 3 december de nieuwe zaagtafel op te halen van een marktplaatsverkoper. Hierna gaan we weer sparen voor de werktafels.

Wel zijn er twee bergen nieuwe stickers aangeschaft: de klassieke Revspace sticker en een bijzondere die je misschien in de space al hebt gezien ;)

Ook nieuw is dat we begonnen zijn met de bar-inkopen meer te laten leveren in plaats van het zelf halen. De Albert Heijn komt voor de BBQ boodschappen en de Makro gaat eens in de zoveel tijd fris en snacks brengen. Hiermee verlichten we de last voor de inkopers die hier per week toch wel veel uren aan spendeerden.

Aanpassingen prijzen eten/drinken

Zoals aangekondigd gaan per 1 januari alle prijzen voor eten en drinken met 5 cent omhoog ivm de BTW verhoging.

Daarnaast zijn we deze maand er achter gekomen dat we op een paar producten verlies leden (of te weinig marge hadden) en daar zijn de prijzen op aangepast.

De 'winst' van de bar wordt gestoken in componentvoorraden en het aanschaffen van bv een nieuw tosti-apparaat of koelkast als deze stuk gaat. Ook is er meegerekend dat er wel eens een product over de datum gaat, kapot gaat etc.

Nieuw is de 'Saus' barcode. Er is een flinke hoeveelheid hackers die graag een beetje saus bij hun tosti willen. En sommigen willen een tosti bij hun saus. Na wat rekenwerk kwamen we er achter dat dit best een kostenpost was die we niet wilden uitsmeren (pun intended) over de niet-saus-nuttigers (door de tosti-prijzen te verhogen). Een barcode verder en dat probleem is opgelost.

$math: een gemiddelde tosti-sauzer gebruikt ca 40 gram ketchup. Dat betekent dat uit een fles van 1kg zo'n 25 porties saus komen. Die fles kost zo'n 3 euro inkoop. 300/25 is ongeveer 12ct. Dat hebben we een marge gegeven naar 20ct per portie om breuk, overdatum, afwasmiddel en $moeite te compenseren. (bijgesteld van een eerdere 30ct).

Vooruitblik

De laatste maand van het jaar staat alweer voor de deur en naast alle drukte thuis zijn er ook de nodige toffe dingen te doen op de space en daarbuiten:

Metameets zijn op 4 en 18 december.

Donderdag 6 december houden we uiteraard weer de maandelijkse Lockpicking night.

Woensdag 12 december organiseert Benadski de 'Welverlichte Woensdag', met een workshop LEDjes voor beginners en gevorderden. Neem dingen mee waar ledjes in/op/aan moeten, neem ledjes mee en we gaan er wat moois van maken!

Het weekend van 15 en 16 december krijgen we bezoek uit Duitsland, de mensen van HackSaar komen langs! Er gaat een hele dag met metaal gewerkt worden!

Maandag 17 december organiseert SelfishPopcorn een nieuw evenement voor ons: Bordspellenavond. Neem je favoriete stuk karton en een paar dobbelstenen mee!

Uiteraard sluiten we het jaar af bij het CCC. De 35e editie inmiddels en we gaan met bijna 42 Revspacers en vrienden-van op pad naar Leipzig. De 31e zijn we weer terug met opgefriste herinneringen.

Alvast vooruitblikkend op het nieuwe jaar: ons verjaardagsfeest/nieuwjaarsbbq staat gepland op 26 januari 2019.

Een hele fijne decembermaand toegewenst!