Analogecams

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Project Analoge Cams
Oude Cams, Nieuwe mogelijkheden
Status Completed
Contact Sebastius, Peetz0r
Last Update 2017-04-27

Rondom gebouw D (en overige gebouwen trouwens) hangen nog enkele analoge beveiligingscamera's. Deze bleken nog steeds van spanning voorzien te zijn. De kabels werden teruggevonden in de projectruimte. Inmiddels zijn de kabels omgelegd naar het serverhok en aangesloten op een encoder.

Gebouw D

Er hangen nog 5 camera's rondom het gebouw. Het vreemde is dat er ook 2 camera's weg zijn. Er zouden dus 7 coax kabels moeten zijn, we hebben er helaas maar 6.

Voorkant rechts (boven lounge, gericht op parkeerterrein) Werkt. Stukje openbare weg is met revspacelogo in software afgedekt. Cam 8
Voorkant links (gericht op parkeerterrein) Geen beeld. Stroomkabel is ergens doorgeknipt (Coax vermoedelijk ook). Camera uit de behuizing is gebruikt voor andere positie. Nope
Achterterrein gericht op SS2 Werkt Cam 7
Links van het gebouw 1 Werkt, gericht op SS1 Cam 9
Links van het gebouw 2, gericht op garageboxen/inrit Heeft gewerkt, maar deed toen raar met belichting. Is nu alleen nog zwarte ruis. Komt heel af en toe terug. Meh. Cam 10


ToDo

  • Cam 10 (garageboxen) doet raar. Repareren? Hangt op onmogelijke plek om los te halen vermoedelijk.
  • Evalueren of software stabiel genoeg is om over te dragen aan het bestuur

¿Howdoesthisworks?

Op (nu nog) shell-jessie draait voor elke (werkende) cam een screen met daarin een gstreamer pipeline. Daarnaast draait een screen met een python script die correcte http multipart mjpeg streams maakt van die gstreamer pipelines. Dit is een forking http server die in z'n eentje dus meerdere streams/cams tegelijk doet.

Op dit moment is de config hier van all over the place maar ik wil alles in dat python script geregeld hebben met alle nodige config via de url gevoerd (zodat dit uiteindelijk in de motion config staat, wat voor de IP cams ook de enige plaats is waar config staat).

RTFM!

File:Wvcp250.pdf - Handleiding van de camera zelf

File:WV-CP250.pdf - Spec sheet van de camera zelf

File:HEK30K1Y000.pdf - Behuizing van de camera's (dus niet de camera zelf).

Verint Nextiva - De encoder (die van analoog PAL signaal een mpeg4 stream maakt).

Kabels

Elke camera heeft z'n eigen 220v voorziening, we weten niet waar die aangesloten zit. De coax loopt vanaf de camera over de plafonds van de begane grond, komen samen in de hal tussen groepenkast en serverhok. Vanaf daar gaan ze bijna precies op de hoek van het serverhok de holle wand in, waar ze iets lager in het serverhok uitkomen.

POIDH

Let op! Deze foto's zijn van space2 en dus verouderd...

Cam7, 9 en 10. Op deze foto is Cam9 verkeerd aangegeven. Cam 9 is 1 positie naar links. Cam 10 is de meest rechter van de 3.
Cam8
De voorkant van de encoder
De achterkant van de encoder
De coax van de camera's naar de encoder

Kabels

De kabels zijn teruggetrokken uit de projectruimte tot aan de groepenkast op de begane grond (naast herentoilet). Vanaf daar zijn ze naar de serverruimte gelegd: Camerakabels - 1.jpg Camerakabels - 2.jpg Camerakabels - 3.jpg Camerakabels - 4.jpg Camerakabels - 5.jpg