Space3ventilatie/Upgrade

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Project Space³Ventilatie Upgrade
Upgrades voor de ventilatie
Status Initializing
Contact {{{Contact}}}Property "Project Contact" (as page type) with input value "{{{Contact}}}" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
Last Update 2021-07-06

Ik kom helpen

We zoeken ten eerste iemand die dingen wil gaan organiseren.
De andere mensen uit de tabel kun je vervolgens om hulp vragen :)

Naam Rol
?? - gezocht! Kartrekker
f0x helpen
Sebastius helpen en meedenken
Juerd voormalig kartrekker; kan nog wel meedenken en helpen (indien gewenst)
Peetz0r helpen
jij?

Het huidige systeem

Het huidige systeem staat grotendeels beschreven op Space3ventilatie maar het werkt niet zoals bedoeld, en het werkt niet meer zo goed als toen het net was gebouwd.

De issues op dit moment:

- De afzuiging werkt nauwelijks in de keuken en de werkplaats. In de hoofdruimte werkt het wel, maar bijna alles gaat via 1 rooster. Vermoedelijk zijn er buizen los geschoten of is de tape-afdichting gaan lekken.

- In de lounge is er helemaal geen afzuiging. Er wordt een beetje lucht naar binnen geblazen, maar als deuren en raam dicht zijn, kan het nergens heen.

- Er is te weinig aanvoer van verse lucht, want er zijn geen ventilatieroosters in de muur en het inlaatsysteem is significant kleiner dan het uitlaatsysteem. De afzuiging wordt meteen veel beter als je een raam op een kier zet, dat geeft hoop.

- De lucht in de hoofdruimte wordt aan 1 kant ingeblazen en aan de andere kant afgezogen, wat betekent dat alle vervuilde lucht de hele ruimte door gaat. Hierdoor werkt de afzuiging praktisch niet als de deur bij de groepenkast open staat (kortsluiting). Het is wenselijk om verspreid over de hoofdruimte meerdere plafondroosters voor de afzuiging te hebben.

Wat moet er gebeuren?

?????

Dit is een beetje het probleem. Hier is nog geen duidelijk beeld van...

We willen er naartoe dat het covid-veilig wordt en daarvoor zijn 6 tot 8 luchtverversingen per uur nodig. Idealiter kan de CO2-concentratie zelfs met normale bezetting (ca. 24 mensen in de hoofdruimte of 24 mensen in de keuken, 8 mensen in de lounge) onder de 800 PPM blijven.

Via Wheeze_NL hebben we contactgegevens van iemand die ventilatie snapt die ons wel wil adviseren. Voordat we die uitnodigen lijkt het me handig als eerst in kaart wordt gebracht waarom het huidige systeem niet zo goed meer werkt, maar een andere volgorde is ook prima. Ik was van plan die uit te nodigen en rond te leiden op de space, maar dat gaat me dus niet meer lukken.

Is er budget?

Een specifiek budget is nog niet gereserveerd, maar het mag wat kosten, want we vinden dit erg belangrijk. Het is wel praktisch als bij de inkoop van onderdelen rekening wordt gehouden met makkelijk verhuizen in de toekomst.

Er zijn waarschijnlijk sowieso buizen en roosters nodig, en al naar gelang de exacte ideeën misschien ventilatieboxen en betonboringen. Aan de ene kant weten we dat dit duizenden euro's gaat kosten om goed te doen, aan de andere kant moeten we ook echt oppassen dat het geen 5-cijferig getal wordt.

Zodra er een plan is, met prijsinschattingen, zal het bestuur daarover stemmen.

Welke termijn?

ASAP beginnen met het uitzoekwerk, zodat de werkzaamheden zelf klaar zijn voor de herfst, wanneer het weer kouder wordt en we niet zomaar meer met alle ramen open willen spacen.