Operame box

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Project OperameBox
Operame buttons.png
Een 3d printbaar doosje voor Operame
Status Completed
Contact cmpxchg
Last Update 2021-01-19

Operame is een project van deelnemers, om CO2-stoplichten voor klaslokalen snel en betaalbaar mogelijk te maken. Meer informatie is te vinden op https://operame.nl/

De operame Kit word geleverd als kit en moet zelf in elkaar gesoldeerd worden.
Om het geheel wat netter te maken kan een passende behuizing worden geprint, bijvoorbeeld, deze Operame BoxKnop Functie
rechtsboven Operame 'wifi instellingen' aan/uit
rechtsonder Operame 'demo knop' aan/uit
bovenkant TTGO processor / display reset knop


Aanwijzingen voor het printen (Prusa i3 MK3s):
- Zorg voor goede filament aanvoer: Gebruik het menu om het filament te verwijderen, knip enkele cm schuin af, en laad filament weer. Hierdoor is er een vers stukje waar de printer goed grip op heeft. Als er een tikkend geluid te horen is, dit proces herhalen. Kan ook tijdens de print door even te pauzeren.
- Verwijder voor het printen zichtbare restanten van een vorige printpoging onder de printkop.
- Maak de plaat goed schoon: Verwijder de metalen printsheet die magnetisch aan het hotbed is vastgeklikt, en leg deze op een vlakke tafel.
- Maak de plaat goed schoon: Poets met isopropanol-alcohol de metalen printsheet schoon
- Maak de plaat goed schoon: Plaats de plaat terug tegen de metalen studs achterop het hotbed, en gebruik de printer-optie pre-heat om alle alcohol resten goed te laten verdampen (2 min)Bestanden op ThingiVerse:
https://www.thingiverse.com/thing:4714859/files

Bestandsnaam Functie
operame_buttons_0.2mm_PLA_MK3S_2h3m.gcode Kant-en-klaar gcode bestand, voor SD card, specifiek bestand voor Prusa i3 MK3S 3D printer. Laagdikte 0.2 mm. Gebruik een rol met 'PLA' filament van 1.75 mm dik. De printer is voorzien van de standaard 0.4 mm nozzle.

De print duurt 2 uur en 3 minuten. Voor andere printers word aangeraden een eigen .gcode bestand te gebruiken met slicer software, dan zijn meer bestanden nodig, zie hieronder.

operame.3mf projectbestand for PrusaSlicer 2.2.0-alpha, met Prusa i3 MK3S instellingen, aan te passen voor andere 3D printers. Tijdelijk ondersteunend materiaal is gedefinieerd in dit project, als toevoeging van de STL file. Hierdoor is de kans dat de print mislukt kleiner.
operame_buttons_repaired.stl STL-bestand dat met PrusaSlicer of andere slicer-software voor andere printers verwerkt kan worden. Het is beschrijving van het 3D object in vorm van vectoren. Het is ook in andere software in te lezen.
operame.scad Sourcecode voor het OpenSCAD programma, met programmeerinstructies. Na rendering (F6 toets) kan een STL bestand worden geexporteerd.

In de OpenSCAD programmeertaal kunnen ook opties zoals geen los sensor-kapje, geen knopjes worden ingesteld, of andere objecten worden beschreven of aangepast.


Resultaat:

Afdrukken op 3D printer
Verwijderen interne ondersteuning
Opschuren randjes
Operame doos gecompleteerd