Maandoverzicht februari 2019

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search


2019-03-03 - 'En weer een maandje verder! Lees hier wat er allemaal nieuw is op de space!'

Nieuwe deelnemers

We hebben deze maand twee nieuwe deelnemers mogen verwelkomen!

Nieuw en beter op de space

Pfoeh, heb je even?

De buitendeur van de werkplaats is voorzien van een elektronisch slot en iButtonreader en is aangesloten op de Doorduino, dus je kunt voortaan ook via de tuin naar binnen!

De garagedeur heeft een nieuwe iButtonreader want de oude was versleten!

De Supersamla is geopend. We hebben 10 kasten neergezet, een stroomhaspel opgehangen, vakjes gemarkeerd en de mate verplaatst! Iedereen die mee heeft gedaan met het inrichten van deze nieuwe ruimte: bedankt!

De bar heeft een eigen 'hoofdschakelaar' waarmee je de hele bar direct uit kunt schakelen.

De werkplaats heeft een elektrahaspel aan de muur gekregen.

De grote logic-analyser heeft groot onderhoud gehad en heeft een berg nieuwe ventilatoren gekregen. Eerdaags komt daar nog een nieuwe CPU fan (nu de luidruchtigste...) en een SSD bij om de machine nog prettiger te maken voor de gebruiker én de omstanders.

Daarnaast is er een heleboel klein en groot spul aangeschaft: diverse lijmklemmen van klein tot groot, ruimers en ontbramers, trappenboren, elektra-haspels (inmiddels opgehangen in supersamla en werkplaats), projectdoosjes, tiewraps, hamers (we hebben nu ALLE denkbare rubberen- en klauwhamers), gripzakjes, barcodescanners, en vast nog veel meer wat ik al aan het vergeten ben.

Gebeurd op de space

Februari werd opgeleukt met een Friday Foundations workshop 'Python for IOT' voor de ESP8266/ESP32 en uiteraard is er weer gelockpickt en zijn er een hoop mensen druk geweest met de maandelijkse bordspellenavond.

De space werd in februari ook een zaterdag overgenomen door badge.team om de badges voor Hackerhotel compleet te maken voor het event.

Gaat gebeuren op de space

Binnenkort wordt een deelnemer geinterviewd door Vice. Mocht je het leuk vinden om hieraan mee te doen, reageer dan even op Zawadi

Donderdag 7 maart is het weer lockpickavond!

30 maart is de jaarlijkse nationale Hackerspaces Open Dag! Kom lekker een projectje demonstreren, mensen rondleiden en het gewoon gezellig hebben met hackers en bezoekers. OpenDag2019

Vrijdag 29 maart is er een friday-foundations workshop 'SideChannel attacks on the cheap' van Noopwafel. Foundations Friday: Power Side Channel Analysis on the cheapiest

Hack ze!