Maandoverzicht Oktober 2018

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search


2018-10-31 - Revspace heeft weer een mooie maand achter de rug met een flinke groei in het aantal deelnemers, een hoop nieuwe aanwinsten voor de space en geweldige evenementen!

Deelnemers

Deze maand hebben we 7 deelnemers mogen verwelkomen en inmiddels heeft Revspace dus 125 deelnemers!

We zijn dus nog zo'n 25 deelnemers verwijderd van ons doel van 150 deelnemers voor eind 2019. Dit doel is gesteld om tegen de tijd dat we moeten verhuizen (hopelijk nog lang niet) we de kosten van de (naar verwachting) flink hogere huur kunnen dragen.

Nieuwe dingen

Deze maand zijn alle brandblussers weer gekeurd en in orde bevonden. Revspace neemt veiligheid en veiligheidsbeleving serieus. Mocht er iets op, incompleet of defect zijn wat betreft veiligheid? Heb je een suggestie hoe het beter kan? Laat het weten!

We hebben een achttal nieuwe stoelen aangeschaft, hebben wat slechtere stoelen gecombineerd tot wat betere stoelen en de stoel bij de soldeertafel heeft zachte wielen gekregen. De vijf overgebleven stoelen zijn verkocht aan Hackalot, de nieuwe hackerspace in Eindhoven.

De lasercutter heeft een nieuwe lens gekregen en snijdt weer als vanouds.

Er zijn twee nieuwe laptops aangeschaft (Thinkpad T430, I5 met SSD en 8gb ram) voor algemeen gebruik op de space.

Er zijn 100 kratten verse Mate aangekomen (en 150 kratten leeggoed afgevoerd)!

Onze servers zijn voorzien van een gedoneerde UPS met nieuw aangeschafte accu zodat bij stroomstoringen (die toch wel een paar keer per jaar voorkomen) de space-infra minder stuk gaat. Tevens hebben we een nieuwe server gedoneerd gekregen die de oude gaat vervangen binnenkort.

We hebben een nieuwe 3dprinter besteld! Onderweg naar de space is een Prusa I3 MK3 printer met een gepoedercoat bed, samen met een vijftal verse rollen filament. We verwachten deze ergens in november te kunnen ontvangen, er blijken wat leverproblemen te zijn met het gecoate bed (maar het schijnt het wachten waard te zijn!). Check ook bv https://www.prusa3d.com/original-prusa-i3-mk3/ voor de specificaties. 
We hebben net een elektrisch slot met deurbeslag aangeschaft voor de werkplaats. Binnenkort gaan we deze deur aanpassen zodat ook deze te openen is met een iButton, wat een langgekoesterde wens was.

Ohja en we hebben 39 (ja negen-en-dertig) CCC tickets gekocht voor deelnemers en vrienden. Net niet de 42 gehaald dus maar voor de voucher-fase een absoluut efficiency-record! Ter vergelijk: vorig jaar hebben we maar 14 tickets in de voucherfase gekocht.

Terugblik evenementen

Deze maand hadden we een grootschalig evenement in de vorm van 'het weekend van de wetenschap' waarbij we samen elkaar en niet te vergeten zo'n 120 bezoekers vermaakt hebben met cyanotyping, lockpicken, lasercutten, smeden, een cloud-chamber, een emf-sniffer en allerlei andere activiteiten. Het was supergezellig, dit gaan we volgend jaar weer doen! Mocht je de EMF sniffer gemist hebben, Benadski is nieuwe kitjes aan het samenstellen en ze komen binnenkort in de snoepautomaat.

Afgelopen vrijdag heeft AK47 een workshop Grafana Dashboards verzorgt in het kader van 'Friday Foundations'. Een gezellige opkomst. De sessie is opgenomen en binnenkort verschijnt deze online.

Vooruitblik evenementen

Ook in November is er zat te doen en te beleven op Revspace. Uiteraard is er de eerste donderdag van de maand (morgen dus) de lockpick-party!

Zaterdag 3 november komt Hack42 met een touringcar vol met Nerds binnenvallen (aankomst 17:50, vertrek 19:50). Het wordt druk en gezellig. Kom jij ook onze bezoekers verwelkomen?

Metameets zijn op di 6 en di 20 november.

29 november viert Thijs het UNIX nieuwjaar! Alvast een gelukkig 0x5bff0000! Schuif aan met bubbels en oliebollen!

Vrijdag 30 november is het weer tijd voor een Friday Foundations, waarbij Polyfloyd een introductie geeft op OpenGL Shaders (GLSL).

Tot slot wat betreft evenementen: Winter(mate) is coming! Deze maand verwachten we weer verse Winter Mate! We schaffen weer 100 kratten aan, en we hopen er weer bijna het hele jaar mee te kunnen doen.

Vooruitblik Werkplaats

Naast al deze toffe evenementen gaat er nog meer gebeuren!

Zo gaat de space de komende 6 maanden flink investeren in de werkplaats om deze meer werkruimte en opslag te geven. We beginnen met de aanschaf van een nieuwe zaagtafel die opgeklapt kan worden (voor de liefhebbers die graag mooi gereedschap googlen: de Bosch GTS 10 XC en de Bosch GTA 60 W tafel). De grote Metabo zaagtafel gaat terug naar Trashman die er een nieuw huisje voor weet. We kiezen voor een 'downgrade' om meer werkruimte te creëren in de werkplaats. De nieuwe tafel kan opgeklapt als hij niet gebruikt wordt en in de kast gerold.

De tweede fase omhelst bouwwerk:we gaan een werkbank bouwen langs de ramen aan de tuinkant. Hier plaatsen we de lintzaag en kolomboor (en natuurlijk opslag er onder en eventueel erboven). Momenteel staan deze namelijk te hoog om prettig en veilig mee te kunnen werken.

Tot slot willen we nog twee verrijdbare werkbanken aanschaffen voor het midden van het 'pleintje' met uiteraard weer opslag onder de werkbank. De totale investering is geraamd op ongeveer 3000 euro, uitgesmeerd over 6 maanden.

Tot slot

20 november is de deadline voor de Revspace shirts. We hebben nu al bijna 40 shirts genoteerd! Jij ook in de wereldberoemde Revspace merch? Het enige hackerspace shirt dat gekloond is door zowel Amerikanen en Chinezen? (google voor de lol eens op 'if it smells like chicken' en lach je rot of pink een traantje weg...)

Hack ze en tot ziens!