IJzer maken proging 3

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Event IJzer maken
Name IJzer maken


Duration 8 Nov 2019 - 10 Nov 2019
Information


* Location: Hack42

Poging Drie (zie ook Poging Één en Poging Twee])

Onderdeel van project FromDirtToSpace

Voor meer info en updates zie IJzer maken met Sparkshack poging3 op Hack42.nl wiki.

Bij Revspace is er de tijdens de aanlopende weken stap voor stap het erts voorbewerkt, om uiteindelijk in dit weekeind een oven-run te doen. Dit kan helaas niet bij Revspace zelf, gezien de kantoren er omheen, en open vuur en giftige rook een probleem is (tssss), dus gebeurt het bij Hack42! #nietaanlikken

Het idee is om op vrijdagavond aan te komen, uit te pakken, op zaterdagochtend te beginnen met met het bouwen van de oven op de parkeerplaats achter. Later op de dag het het stoken van de oven. Het voorverwarmen gaat enkele uren duren, en het stoken van de oven zelf ongeveer 6 uur. Daarna wordt het ijzer (de "wolf") eruit gehaald. Dit zal de hele dag in beslag nemen. Zondag wordt er opgeruimd tot alles weer netjes is. Zondagmiddag is alles weer voorbij.

Hier een idee van wat er te verwachten valt.

Vanuit de Sparkshack worden er ook smeedspullen meegenomen dus als mensen willen smeden op die dag is dat mogelijk. Verder is het idee om er een leuke happening van te maken waar deelnemers kunnen komen kijken en we wat uitleggen over het proces.