Deelnemersvergadering16x10x11

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Event Deelnemersvergadering
Name Deelnemersvergadering


Duration 11 October 2016 - 11 October 2016
Information


* Location: RevSpace
* Open from: 20:15

Zoals in de mail vanuit het bestuur al aangegeven was, zal de metameet van 11 oktober worden vervangen door de jaarlijkse deelnemersvergadering.

Agenda

 1. Opening
 2. Sloop 'De Verlichting'
  1. Samenvatting van wat al is rondgemaild
 3. Uitleg over regeling omtrent Sparkshack
  1. Consequenties van meenemen vs achterlaten
 4. De zoektocht naar een nieuw pand
  1. Hulp is zeer welkom, maar ongefilterd links dumpen op IRC is niet zo nuttig
  2. Uitleg over makelaarsjargon (kantoorruimte vs bedrijfsruimte, €/m²/jr, servicekosten)
  3. Afwegingen: faciliteiten versus bereikbaarheid versus kosten
 5. To-do voor de komende tijd
  1. Niet blijven hangen in verleden, maar richten op toekomst
  2. Opruimen
  3. Weggooien
  4. De space draaiend houden
 6. WVTTK

Tijdens de vergadering is er ruimte voor vragen van de deelnemers aan het bestuur. Indien iemand nog toevoegingen heeft aan deze agenda, dan kunnen deze aan het bestuur gemailed worden.

Mail

Hoi RevSpacers,

TL;DR: We moeten verhuizen voor 31 maart 2017. Deelnemersvergadering a.s. dinsdag over dit onderwerp.

Gisteren was al bekend dat morgen (donderdag) informatie zou komen over "de toekomst van De Verlichting". Vandaag is onze gebouwbeheerder al bij ons langsgeweest om ons te informeren, en hierbij geven we de informatie door aan jullie.

We weten op dit moment nog niet zo veel, maar zien ook geen specifieke reden om geheimzinnig te doen over de omstandigheden.

 • Het hele terrein van De Verlichting moet worden gesaneerd.
 • Alle gebouwen (A, B, C (de loods) en D (ons gebouw)) worden gesloopt.
 • Uiterlijk 31 maart moet het pand leeg opgeleverd worden.
 • We weten nog niet hoe lang de Sparkshack mag blijven staan.
 • Hopelijk horen we morgen meer over de Sparkshack.
 • Conceptors, het bedrijf van de beheerder, hoopt een pand te kunnen vinden waar veel huurders, incl. RevSpace, tegelijkertijd naar toe gaan.

Vanwege deze situatie willen we aanstaande dinsdag in plaats van de gebruikelijke metameeting een deelnemersvergadering houden. Daar is dan plaats voor vragen en discussie over onze huidige locatie, het zoeken naar nieuwe ruimte, verhuizen, etcetera. Kun je niet op dinsdag wachten, of kun je er dinsdag niet bij zijn, dan kun je ook bij board@revspace.nl terecht met je vragen. Maar... op dit moment hebben we maar weinig antwoorden in de aanbieding, dus hou je nog even in :-)

Dus... tijd om alvast na te denken over RevSpace 3!

Mail 2

Ter informatie hierbij een mail van de beheerder, met daarin alles wat eerder vandaag bij bijeenkomst voor huurders is verteld.

Bedenk bij het lezen dat wij vallen in de categorie 'makers', niet 'kantoorhoudende bedrijven'. Dat heeft o.a. te maken met de geluid en stof, maar ook met prijs per m².


Forwarded message from Xander -----

Subject: Sluiting De Verlichting i.v.m. sloop gebouwen per 31-03-2017

Beste Verlichters,

Vanmiddag hebben we kenbaar gemaakt dat De Verlichting op 31 maart 2017 haar deuren zal sluiten. Deze week hebben wij van de eigenaar te horen gekregen dat onze overeenkomst voor tijdelijke exploitatie van de gebouwen aan Spoorlaan 5 niet meer verlengd zal worden. Wij wilden jullie hier direct persoonlijk van op de hoogte brengen tijdens de informatiebijeenkomst, zodat jullie tijdig keuzes kunnen maken met betrekking tot het vinden van vervangende ruimte.

Deze ontwikkeling is het gevolg van een aanvullende eis van Stedin, de voormalige eigenaar van het terrein. Waar behoud van de gebouwen eerst nog een optie leek door de gedeeltelijke sanering die begin dit jaar is uitgevoerd, is Stedin daar bij nader inzien toch op terug gekomen. Stedin eist nu complete sanering van de grond onder de gebouwen, voordat het terrein verder ontwikkeld mag worden. Hierdoor is (gedeeltelijk) behoud van de gebouwen helaas niet mogelijk. Een deel van het terrein zal verkocht worden aan Garagepark en voor de rest van het terrein wordt momenteel bekeken welke opties er zijn m.b.t. nieuwbouw en/of verkoop.

Vanuit Conceptors bieden we voor kantoorhoudende bedrijven en kunstenaars de mogelijkheid om onder gunstige voorwaarden vanaf begin 2017 door te schuiven naar één van onze nieuwe locaties aan de Vlietweg in Leidschendam, naar de Kettingstraat of Carnegielaan in Den Haag. Voor de makers zijn we op dit moment in gesprek met verschillende partijen voor de realisatie van een industrieel bedrijfsverzamelgebouw waar (herrie) gemaakt kan worden.

Wij organiseren op de volgende data bezichtigingen bij onze nieuwe locaties: Dinsdag 11 oktober van 11.00u tot 12.00u bij Sector V, Vlietweg 15 in Leidschendam. Woensdag 12 oktober van 12.00u tot 13.00u bij Carnegielaan 4 -14 in Den Haag (vlakbij De Stadhouder, achter het Vredespaleis). Woensdag 12 oktober van 14.00u tot 15.00u bij Kettingstraat 2 in Den Haag (winkelgebied Centrum, vlakbij het Buitenhof).

Stuur svp even een mailtje naar XXXX als je wilt aansluiten bij 1 of meer rondleidingen, dan kunnen wij daar rekening mee houden.

Wij begrijpen dat deze ontwikkeling voor veel mensen erg vervelend nieuws is. Wij hebben net als jullie afgelopen jaren met veel plezier bij De Verlichting gewerkt en we hebben veel inspirerende personen en projecten voorbij zien komen. Wij gaan ons de komende maanden inzetten om een waardige vervanging van De Verlichting te realiseren: Het eind van het één is het begin van iets anders…

Als jullie naar aanleiding van deze mail nog vragen, ideeën of suggesties hebben dan horen wij dat graag.

Hartelijke groet,