ComicChat

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Project ComicChat
ComicTiki.jpg
ComicChat als levend stripverhaal van onze IRC avonturen, live te volgen in de space!
Status Completed
Contact Sebastius
Last Update 2021-05-27

Inleiding

Comic Chat (later MS Chat 2.5) is een vroegere IRC Client dat alle gesprekken liet voeren via stripfiguurtjes. Het was meteen de introductie van het lettertype Comic Sans.

Het idee

Een live scherm ons IRC kanaal te laten weergeven als stripverhaal.

Niets te doen.png

Hobbels

Comic Chat werkt prima onder Windows 10. Helaas is het IRC protocol ondertussen verder ontwikkeld en crasht Comic Chat bij het verbinden met sommige moderne ircds. Daar is een (lelijke) oplossing voor met een MITM scriptje dat draait op Python. Gebruik is eenvoudig:

De proxy draait op Python. Starten met de parameters -h localhost -p 6667 irc.example.org

En dan bij Comic Chat de verbinding laten leggen met de host waar het Python script op draait.

Project in de Space

Sebastius is met een 'oude' EEEtop aan de slag gegaan. Een windows XP Machine die dankzij Autohotkey netjes eerst het MITM scripje start en daarna Comic Chat. Op de shell-server draait een IRC Bouncer voor RevComic. Momenteel staan de machine en het scherm op een kast, uiteindelijk moet het scherm ergens leuk aan de muur/balk/plafond komen te hangen (Patches welcome!).

Een ESP8266 zorgt dat de machine netjes uit en aan gaat op basis van de Space State. Bij Off zal de ESP 42 seconden wachten met de shutdown om gewoon door te kunnen werken als er een demo wordt gegeven van de Space State.

Figuurtjes

Je kunt zelf beïnvloeden hoe je er uit ziet in ComicChat. Je tikt /msg RevComic # Appears as FIGUURNAAM (met de naam van het figuur in hoofdletters). Avsgang1.png Avsgang2.png Avsgang3.png

CTCP

CTCP version geeft 21:44 CTCP VERSION reply from ComicSebastius: Microsoft Chat 2.5 (4.71.2302)

Links