Vega BBQ: Difference between revisions

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 39: Line 39:


Bereiding: Kook de aardappels een minuut of 8 voor. Hak ondertussen de rozemarijnblaadjes heel fijn en meng met een scheutje olie, peper en zout. Giet de aardappels af en laat ze even wat afkoelen zodat je je niet verbrandt. Scheur vierkanten van alufolie en leg er een aardappel op. Snijd de aardappel kruislings half in en schep er wat rozemarijn mengel in/overheen. vouw nu de folie goed dicht en leg de aardappels op de '''hete''' BBQ. Regelmatig keren. Na ongeveer een kwartier zijn ze gaar.
Bereiding: Kook de aardappels een minuut of 8 voor. Hak ondertussen de rozemarijnblaadjes heel fijn en meng met een scheutje olie, peper en zout. Giet de aardappels af en laat ze even wat afkoelen zodat je je niet verbrandt. Scheur vierkanten van alufolie en leg er een aardappel op. Snijd de aardappel kruislings half in en schep er wat rozemarijn mengel in/overheen. vouw nu de folie goed dicht en leg de aardappels op de '''hete''' BBQ. Regelmatig keren. Na ongeveer een kwartier zijn ze gaar.
== Bijgerechten, sauzen etc. ==
https://eattherainbow.nl/plantaardige-veganistische-recepten/vegan-hartige-maiskoekjes-pittige-mango-salsa/ <- om koekjesmassa beter te binden kan een (wat groene) banaan toegevoegd worden.
Voor een hele lekkere knoflooksaus, meng mayo (Remia Mayolijn 100% Vegan) met flink wat geperste knoflook en fijngehakte verse munt.
Turks brood is lekker luchtig en bevat (meestal) alleen bloem, gist en water met soms wat karwij- of sesamzaad. Kan bestreken zijn met melk of ei voor de glans.

Latest revision as of 11:33, 4 January 2020

Vega(n) BBQ gerechten

Halloumi, zachte grillkaas, lekker en snel voorbereid.

Ingredienten (niet vegan):

  • Halloumi (de variant met microbacterieel stremsel!) verkrijgbaar bij de meeste turkse supermarktjes.
  • Er kan wat munt bij voor de smaak.

Bereiding: Snij de halloumi in plakken van ongeveer 7mm dik. Leg op de grill, wacht even tot het lichtbruin is, draai om, wacht weer. Klaar. Serveer met wat muntblaadjes.

Puntpaprika met sausvulling

Ingredienten:

  • Puntpaprika's (1 p.p.)
  • Knoflook (1 teentje p.p.)
  • Kookroom (25-30ml p.p., gebruik sojakookroom als het vegan moet worden)
  • Beetje zout en peper

Bereiding: Pers de knoflook, voeg room, zout en peper toe. Vul de paprika's via de punt met 30ml saus. Gebuik voor het makkelijke een marinade injector. Grill de paprika's tot ze van buiten zwart zijn.

Gegrilde pastinaak

Ingredienten:

  • Pastinaak
  • Olie
  • Zout en peper

Bereiding: Snij de pastinaak in dunne lange plakken. Smeer in met olie en strooi er peper en zout op. Gooi ze op de BBQ en keer regelmatig. Als de pakistaan zacht en lichtbruin is dan serveren.

Gepofte aardappel

Ingredienten:

  • Aardappels (niet te kleine, gemiddeld 7cm)
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Rozemarijn (vers)

Extra benodigd: Aluminiumfolie

Bereiding: Kook de aardappels een minuut of 8 voor. Hak ondertussen de rozemarijnblaadjes heel fijn en meng met een scheutje olie, peper en zout. Giet de aardappels af en laat ze even wat afkoelen zodat je je niet verbrandt. Scheur vierkanten van alufolie en leg er een aardappel op. Snijd de aardappel kruislings half in en schep er wat rozemarijn mengel in/overheen. vouw nu de folie goed dicht en leg de aardappels op de hete BBQ. Regelmatig keren. Na ongeveer een kwartier zijn ze gaar.

Bijgerechten, sauzen etc.

https://eattherainbow.nl/plantaardige-veganistische-recepten/vegan-hartige-maiskoekjes-pittige-mango-salsa/ <- om koekjesmassa beter te binden kan een (wat groene) banaan toegevoegd worden.

Voor een hele lekkere knoflooksaus, meng mayo (Remia Mayolijn 100% Vegan) met flink wat geperste knoflook en fijngehakte verse munt.

Turks brood is lekker luchtig en bevat (meestal) alleen bloem, gist en water met soms wat karwij- of sesamzaad. Kan bestreken zijn met melk of ei voor de glans.