Vega BBQ

From RevSpace
Revision as of 23:17, 14 January 2019 by Glu (talk | contribs) (Created page with " == Vega(n) BBQ gerechten == '''Halloumi, zachte grillkaas, lekker en snel voorbereid.''' Ingredienten (niet vega'''n'''): *Halloumi (de variant met '''microbacterieel''' s...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Vega(n) BBQ gerechten

Halloumi, zachte grillkaas, lekker en snel voorbereid.

Ingredienten (niet vegan):

  • Halloumi (de variant met microbacterieel stremsel!) verkrijgbaar bij de meeste turkse supermarktjes.
  • Er kan wat munt bij voor de smaak.

Bereiding: Snij de halloumi in plakken van ongeveer 7mm dik. Leg op de grill, wacht even tot het lichtbruin is, draai om, wacht weer. Klaar. Serveer met wat muntblaadjes.

Puntpaprika met sausvulling

Ingredienten:

  • Puntpaprika's (1 p.p.)
  • Knoflook (1 teentje p.p.)
  • Kookroom (25ml p.p., gebruik sojakookroom als het vegan moet worden)
  • Beetje zout en peper
  • Wat bindmiddel (maizena/aardappelzetmeel)

Bereiding: Pers de knoflook, voeg room, zout en peper toe. Mix per persoon 5ml water met een afgestreken eetlepel bindmiddel. Gooi de bindmiddelmix bij de rest van de saus. Vul de paprika's via de punt met 30ml saus. Gebuik voor het makkelijke een marinade injector. Grill de paprika's tot ze van buiten zwart zijn.