Thuisrecepten

From RevSpace
Revision as of 13:19, 5 April 2021 by Bas (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Project Thuisrecepten
Spinazietaart.jpg
Status Abandoned
Contact f0x, Sebastius
Last Update 2021-04-05

Thuisrecepten

De Recepten die al op de wiki staan zijn qua hoeveelheid en bereiding vooral bedoeld voor groepen, dus hier recepten voor thuis.

Spinazietaart (quiche)

Ingrediënten:

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 2el paneermeel of goed verkruimeld crackertje
  • 100gr maïs
  • 125gr geraspte kaas
  • 250gr spinazie uit pot (uitgelekt)
  • 125ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1/4tl kerriepoeder
  • 1/4tl geraspte nootmuskaat
  • gemalen peper

Benodigdheden:

  • Hetelucht oven
  • bakblik

Laat de bladerdeeg ontdooien en de spinazie uitlekken. Kluts de eieren, en voeg de crème fraîche, 50gr van de geraspte kaas, kerrie, nootmuskaat en peper toe, en roer deze goed. Zet de oven aan om voor te verwarmen op 170 graden.
Zodra de bladerdeeg ontdooid is licht vochtig maken en uitspreiden over een bakvorm, waarbij de velletjes elkaar een beetje overlappen, en een stukje opsteken aan de randen.
Strooi daarover het paneermeel of de verkruimelde cracker (dit neemt vocht op waardoor je bodem knapperiger blijft).
Verspreid de spinazie, maïs en de rest van de kaas over de bladerdeeg. Schep vervolgens het eiermengsel hier overheen.
Bak de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven.