Difference between revisions of "Patches welcome!"

From RevSpace
Jump to: navigation, search
(Deurbel klusbunker)
(Deurbel lounge)
Line 16: Line 16:
 
De deurbel-receiver in de blauwe kast in de lounge krijgt het signaal van beneden bijna nooit door.
 
De deurbel-receiver in de blauwe kast in de lounge krijgt het signaal van beneden bijna nooit door.
 
# [[Maxell]]: circulair gepolariseerde geplaats in lounge, maar ook de zend-nrf heeft nog meer liefde nodig. Had [[Crashjuh]] niet een v2 gemaakt?
 
# [[Maxell]]: circulair gepolariseerde geplaats in lounge, maar ook de zend-nrf heeft nog meer liefde nodig. Had [[Crashjuh]] niet een v2 gemaakt?
 +
 +
# [[benadski]]: Dat 'ie het vaak niet doet komt ook doordat de stekker van de toeter er regelmatig uit wordt getrokken. ;)
  
 
= Deurbel klusbunker =
 
= Deurbel klusbunker =

Revision as of 15:20, 11 April 2016

Project Patches welcome!
Patches.jpg
Status In progress
Contact
Last Update 2016-04-11

Doel van deze pagina: een (waarschijnlijk veel te lange) lijst van alle RevSpace-dingen die eigenlijk eens gefixt zou moeten worden.

Het gaat dus om space-infrastructuur, versieringen, enz. Maar het gaat niet om bijvoorbeeld persoonlijke projecten, of dingen die door de verhuurder moeten worden gefixt.

Als iets is opgelost, mag het van deze pagina af.

Deurbel lounge

De deurbel-receiver in de blauwe kast in de lounge krijgt het signaal van beneden bijna nooit door.

  1. Maxell: circulair gepolariseerde geplaats in lounge, maar ook de zend-nrf heeft nog meer liefde nodig. Had Crashjuh niet een v2 gemaakt?
  1. benadski: Dat 'ie het vaak niet doet komt ook doordat de stekker van de toeter er regelmatig uit wordt getrokken. ;)

Deurbel klusbunker

De deurbel-receiver krijgt op een gegeven moment geen geldige pakketjes meer binnen. De watchdog grijpt in en reset de arduino, die dan ting-ting-ting laat horen. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

Al geprobeerd: arduino vervangen, nrf24l01+ vervangen, ontvangt met betere antenne…

nRF24L01+-infrastructuur

CRC lijkt totaal niet te werken: pakketten komen verkeerd binnen, soms zelfs met inhoud van meerdere berichten door elkaar. De huidige workaround is heel lomp alles een heleboel keer sturen, maar dat werkt steeds slechter naarmate er meer devices op het netwerk komen.

Dranger deur klusbunker

De deur klapt heel hard dicht, en stuitert daardoor ook vaak uit het slot.

Was een deuropvanger plaatsen een optie? --Maxell

Zo'n ding helpt inderdaad wellicht http://www.dictator.nl/engels/fredo.htm --luteijn

Uitzoeken wat de opties zijn hoort erbij. De "Patches welcome!"-pagina is geen kant-en-klare handleiding... :-) --Juerd (talk) 23:59, 26 November 2015 (CET)

Klopt, maar ik kan mij herinneren dat niet ging omdat de deur niet flush loopt met de muur. --Maxell (talk) 17:03, 29 November 2015 (CET)

model 1400 http://www.dictator.nl/engels/fre1400.htm Kan ook 'in de dag' --Luteijn (talk) 16:44, 30 November 2015 (CET)

Ventilatieschacht

De bovenkant van de ventilatieschacht moet een keer uitgebaggerd worden van buitenaf: bladeren en zand moeten worden verwijderd, spinnenwebben gestofzuigd.

Deurklink meukhok

Ging enorm stroef, en de klink zat niet vast. Gefixt, stroefheid ligt niet aan het slot zelf, maar de vaste greep waar de vierkante as wat vast aan zit. Met wat heen en weer wrikken en smeermiddel is het nu denk ik weer acceptabel. --Luteijn (talk) 11:41, 13 December 2015 (CET)

TODO: Afdekplaten zitten met ranzige schroeven 'vast', dit hoort een boutje/busje combinatie te zijn.

Afzuiging lasercutter

De blauwe ribbelslang (OD 10cm) is er slecht aan toe en moet worden vervangen.

Het verticale stuk van de flexibele buis zag er nog wel ok uit, het is vooral de bocht naar voren en de aansluiting op de lasercutter die er slecht uit ziet. Wellicht eens geplet tussen cutter en muur, of om de aansluting ueberhaubt te kunnen maken? wellicht slechte eindje eraf snijden en buis wat langer maken (uitrekken dus) en weer aansluiten? --Luteijn (talk) 10:12, 27 November 2015 (CET)

Licht klusbunker

Als de space sluit, zou het licht uit moeten gaan. Echter, een van de solid-state relays in de blauwe kast blijft soms hangen, totdat je handmatig aan de schakelaar zit, dan snapt ie alsnog dat ie uit moet. Schijnt iets te maken te hebben met inductieve belasting (spoel van contactor) en nuldoorgangen die niet gebeuren. Er zit een condensator in die het probleem vermindert maar nog niet helemaal oplost.

LaOS-bord in lasercutter

Deze heeft kuren, we hebben een nieuwe (ontwerp van Hack42), maar die moet eens gemaakt worden. Het is onduidelijk wat er precies moet gebeuren, al hebben we als het goed is de PCB en onderdelen al. Bij Hack42 vragen om instructies is wellicht onderdeel van de oplossing.

Lastig is dat de lasercutter tijdens de werkzaamheden natuurlijk wel bruikbaar moet blijven voor anderen.

  1. sebastius: ik ga hier mee aan de slag, waarschijnlijk in de kerstvakantie.
  2. sebastius: Heb het pcb vr 4 december alvast even bekeken, ik werd er niet echt vrolijk van. Onderdelen passen niet op de print... Ga nog verder op onderzoek.

Barcodescanner lounge

De barcodescanner stopt soms met werken, het klinkt alsof de prisma die de laser afbuigt aanloopt. Een harde tik met de rechterkant van de barcodescanner tegen de linkerkant van de koelkast verhelpt het probleem voor een paar weken. Misschien is een externe voeding voldoende, het voedingsblokje zit er al tussen dus geschikte voeding er tussen en testen!

Foto's op de voorpagina

De 7 foto's op de voorpagina zijn oud (begin 2012). Zodra SparkShack2 af is meteen een fris bannertje regelen?