Organizing Events/Spam

From RevSpace
Revision as of 16:08, 21 June 2014 by Hans de Goede (talk | contribs) (Created page with "== Spam == Voor een succesvolle workshop zijn deelnemers nodig. Om er voor te zorgen dat er ook deelnemers komen moet de workshop voldoende gepromote worden. Hieronder enkele...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Spam

Voor een succesvolle workshop zijn deelnemers nodig. Om er voor te zorgen dat er ook deelnemers komen moet de workshop voldoende gepromote worden. Hieronder enkele promotie opties.

Mail / fora

Verreweg de makkelijkste manier om potentiële deelnemers te bereiken is door mail te sturen naar relevante mailinglists en te posten in relevante fora. Het is handig om het niet bij één mail te houden, en bij forum posts om aan de thread van de eerste post later meer info toe te voegen.

Goede momenten om te Spammen zijn:

  • Een initiële aankondiging zodra de datum, tijd en plaats bekend zijn
  • Een uitgebreide aankondiging zodra het programme bekend is
  • Evt. nog een extra aankondiging voor bijzondere programma wijzigingen zoals een bekende gast spreker
  • 2 weken van te voren een herinnerings mail
  • 2 weken van te voren een bevestiging met route, parkeerinfo, etc. naar ingeschreven deelnemers

Mailinglists en fora voor FOSS evenementen

Posters

Posters zijn een ietwat arbeidsintensievere maar ook goede manier om potentiële deelnemers te bereiken. Als je posters op wil hangen regel dan ruim voor het evenement mensen om de posters te ontwerpen en op te hangen. Een goede plaats om posters op te hangen zijn de openbare prikborden welke de meeste universiteiten en hogescholen hebben. Het meest geschilkt zijn de prikborden van speficieke faculteiten / opleidingen, bijv. elektrotechniek en informatica.

Mededeling op de ledkrant van de verlichting

In de kantine van de verlichting hangt een lichtkrant waarop je je evenement ook kan laten aankondigen, neem hiervoor contact op met iemand van het revspave bestuur.