OpenDag2013

From RevSpace
Revision as of 14:41, 10 March 2013 by FooBar (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Event Open Dag 2013
Name Open Dag 2013
Contact User:FooBar
Duration 30/03/2013 - 30/03/2013
Information Open Dag van de Nederlandse hackerspaces


* Location: ContactAndRoute
* Open from: 11:00 - 21:00
* Ticket price: Gratis

Opendag2013.svg


(Nu nog effe een kopie van 2012... to be edited)


This page in English : HackerspaceDagEn2012

Wat is een Open Dag op een hackerspace?

Motto : "Klooien met hard- en software."

Op 30 maart 2013 openen hackerspaces in Nederland hun deuren voor iedereen die wil weten wat hackers bezighoudt en waar zij mee bezig zijn. Nederland telt momenteel twaalf hackerspaces. Een hackerspace is een ontmoetingsplek en werkplaats, waar technologisch geïnteresseerden, creatieven en kritische beschouwers elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en samen aan projecten werken.

"Hacken" is meer dan het testen en breken van beveiliging van computers en netwerken. Maar dat ligt niet voor iedereen voor de hand. Met deze open dag willen de hackerspaces van Nederland laten zien dat de hackergemeenschap in het land een veel omvangrijker spectrum aan interesses kent, en ook een rijke historie heeft; zo komt bijvoorbeeld internetprovider XS4ALL voort uit de hackerswereld.

Ook leggen hackers op deze open dag graag uit wat 'ethisch hacken' nu precies is. En waarom de gemiddelde hacker geen bedreiging vormt, maar juist graag kennis deelt over bedreigingen op bijvoorbeeld het internet en beveiligingsproblemen bij grote ICT-projecten van bedrijven en overheden. Kennis dient gedeeld te worden. Dat is een binnen de Nederlandse (en internationale) hackergemeenschap breed gedragen waarde, die stamt uit de begintijd van de hackercultuur in Boston (VS) aan het eind van de jaren 60.

Ook RevSpace in Den Haag, Spoorlaan 5-D (bij de westvlietweg), doet mee aan deze landelijke open dag. Op 30 maart, vanaf 11:00 tot 21:00 uur, zijn de deuren geopend voor iedereen die wil zien wat hackers echt in hun mars hebben. Een volledig overzicht van activiteiten en een routebeschrijving zijn op deze pagina te vinden.

Thema

  • Security
  • Maken

Workshops

Linux clinic !

  • Wat: Wil je graag Linux een keer uitproberen, maar je bent niet zo technisch, kom dat doen onder supervisie van een echte LinuxGuru. Of, heb je een probleem met je linux systeem, werkt het niet met je hardware, of wat dan ook. Een van gurus helpt je graag om dit probleem op te lossen.
  • Wie: Hansg

Demos

Lasercutter

  • Wat: Kom een sleutelhanger met je eigen naam laser snijden !

Vinyl plotter

  • Wat: Logo's en patronen snijden uit vinyl-folie

Lassen

  • Wat: ???

Rondleiding

  • Wat: Rondleiding door het pand en langs alle demos
  • Wie: ?

Voor de pers

Bent u van de pers? Zie [1] voor het persbericht. Indien u wenst langs te komen, stellen we een mailtje naar board@revspace.nl op prijs.