Difference between revisions of "Main Page"

From RevSpace
Jump to: navigation, search
(25 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 +
Revelation space is currently '''<spacestatus></spacestatus>''': the [http://hackerspaces.org/wiki/ hackerspace] in Den Haag, NL (also servicing Zoetermeer, Delft, Voorburg, Rijswijk, Rotterdam, Gouda, Pijnacker, Katwijk, Zwijndrecht and the rest of the world).
  
Revelation space is currently '''<spacestatus></spacestatus>''': the [http://www.hackerspaces.org hackerspace] in Den Haag, NL (also servicing Zoetermeer, Delft, Voorburg, Rijswijk, Rotterdam, Pijnacker and the rest of the world).
+
RevSpace has moved to a new location at '[[VirtualTour2|De Verlichting]]: Spoorlaan 5, Den Haag'. Please [[ContactAndRoute#Online|report]] any outdated information.
  
<div style="background-color:black; color:white;" id=antisopa>
+
[[Image:Webhead.jpg|frameless|1800px]]
 
+
Revspace doet mee met de anti ACTA/HADOPI/SOPA/PIPA actie die vandaag op internet plaatsvind. We zullen niet onze site an-sich op zwart zetten, maar willen wel graag het volgende ondersteunen:
+
 
+
 
+
<H2 style="color: white;">Waarom zijn er vandaag bepaalde websites 'op zwart gezet'?</H2>
+
Momenteel worden er, verspreid over de wereld, diverse nieuwe wetten voorgesteld die als doel hebben het gemakkelijker te maken voor belanghebbenden (partijen die content bieden, zoals bijvoorbeeld Disney en Sony, maar ook farmaceutische en modebedrijven) om sites zonder tussenkomst van een rechter te blokkeren en offline te halen Deze wetten hebben hun oorsprong in het ACTAverdrag, dat in achterkamertjes en achter gesloten deuren in ontwikkeling is.</P>
+
 
+
Door vandaag bij elke eerste bezoek van hun websites een speciale pagina te laten zien willen de hackerorganisaties van Nederland protesteren tegen deze vorm van censuur. 
+
 
+
<H2 style="color: white;">Waarom is dit belangrijk?</H2>
+
 
+
Er zijn op dit moment verschillende wetsvoorstellen in behandeling in zowel de VS (Stop Online Piracy Act (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act  SOPA), Protect IP Act (PIPA  http://nl.wikipedia.org/wiki/PROTECT_IP_Act)) als de EU (http://nl.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement  ACTA, HADOPI). Zoals de wetgevingen nu gepresenteerd worden, is het straks voor contentaanbieders (zoals bijvoorbeeld Disney en Sony), partijen zoals BREIN en iedere belanghebbende die zich gepikeerd voelt, mogelijk om websites offline te halen zonder dat een rechter aangeeft of dit rechtmatig is. Een toetsing door de rechter is essentieel, omdat daarmee de noodzaak en rechtmatigheid wordt getoetst aan de wet. Wanneer verschillende partijen invloed krijgen op de blokkades, zonder dat deze van tevoren getoetst worden door een rechter, kan een wildgroei van censuur ontstaan. Want wie bepaalt er uiteindelijk wat wij op het internet zien, Sony, Disney en andere grote bedrijven, of jij zelf?
+
 
+
<H2 style="color: white;">Wat is ACTA / HADOPI?</H2>
+
ACTA is een verdrag dat in eerste instantie opgezet zou worden om de namaak van merkproducten tegen te gaan. In het verdrag zou staan dat verhandelen van nep-medicijnen en nep-producten (zoals nagemaakte goedkope "apple" computers) voorkomen moet worden door de landen die het ondertekenen. Echter hier is later bijgekomen dat het aanbieden van copyright-beschermd materiaal, waaronder ook films en muziek, bestreden moet worden. Dit zou betekenen dat de internet service providers constant jouw internet in de gaten moeten houden om te kijken of je niet iets doet dat illegaal is. HADOPI is de Franse variant van deze wet. De Franse wetgeving geeft aan dat je na drie vermeende inbreuken (aangegeven door de rechthebbenden, zoals bijvoorbeeld Disney, en niet getoetst door een rechter) van het internet afgesloten moet worden.
+
Meer informatie over ACTA in een filmpje van La Quadrature, de Franse online burgerrechten organisatie: http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ en de website van La Quadrature over ACTA http://www.laquadrature.net/acta
+
 
+
<H2 style="color: white;">Wat is SOPA en het Europese SOPA-equivalent (http://webwereld.nl/nieuws/109180/ec-stuurt-aan-op-websiteblokkade-zonder-rechter.html) ?</H2>
+
SOPA is een wetgeving die er voor zou zorgen dat de Amerikaanse regering, en grote bedrijven, een website zouden mogen blokkeren wanneer zij aangeven dat deze website materiaal bevat dat hen niet bevalt. Ze zouden zelfs het recht hebben om websites die línken naar deze websites offline te halen, zoals Google. Dit ook weer zonder tussenkomst van een rechter. PIPA (Protect-IP Act) is een vergelijkbaar voorstel.
+
 
+
<H2 style="color: white;">Wat vinden wij dat er moet gebeuren?</H2>
+
Wij vinden dat geen enkele regering, groot bedrijf of instantie het recht en de mogelijkheid moet hebben om door dit soort wetgeving het wereldwijde, vrije internet in gevaar te brengen, zonder tussenkomst van een rechter en daarmee de toetsing van de blokkade aan de wet.
+
 
+
<H2 style="color: white;">Waar kan ik meer informatie vinden?</H2>
+
Wikipedia? http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SOPA_initiative (kan tijdelijk offline zijn)
+
 
+
http://www.reddit.com/r/anonymous/comments/nhro5/opblackout/ (idem)
+
 
+
http://chris-augeri.com/blog/2012/01/14/a-to-z-guide-sopa/
+
 
+
Namens
+
 
+
* [http://ackspace.nl Stichting ACKspace]
+
* [http://bitlair.nl Stichting Bitlair]
+
* [http://eth0.nl Stichting eth0]
+
* [http://frack.nl Stichting Frack]
+
* [http://hack42.nl Stichting Hack42]
+
* [http://nurdspace.nl Stichting NURDspace i.o.]
+
* [http://revspace.nl Stichting Revelation Space]
+
* [http://tkkrlab.nl Stichting TkkrLab]
+
* [http://2600nl.net 2600nl.net]
+
</div>
+
 
+
 
+
<div style="float: right; width: 230px; border-left: 1px solid grey; padding: 10px; margin-left: 5px;">
+
 
+
= Recent [https://twitter.com/#!/revspacenl tweets] =
+
<div id="tweets"></div></div>
+
<div style="width: 80%; padding: 10px;">
+
  
 
= Events =
 
= Events =
Line 63: Line 15:
  
 
{{NewsItemList}}
 
{{NewsItemList}}
</div>
 

Revision as of 02:12, 18 January 2013

Revelation space is currently open: the hackerspace in Den Haag, NL (also servicing Zoetermeer, Delft, Voorburg, Rijswijk, Rotterdam, Gouda, Pijnacker, Katwijk, Zwijndrecht and the rest of the world).

RevSpace has moved to a new location at 'De Verlichting: Spoorlaan 5, Den Haag'. Please report any outdated information.

Webhead.jpg

Events

Today:
25 April 2017 • Metameet

Upcoming:
25 April 2017 • Metameet

2 May 2017 • Deelnemersvergadering

Full event list...

The latest news

Jaarlijkse open Hackerspaces dag (2017)

25 March 2017 - Op zaterdag 25 maart kan iedereen weer vrij binnenlopen in een hackerspace. Tijdens deze open dag is het mogelijk om te zien wat bijvoorbeeld hacken inhoudt en te zien wat er allemaal kan in een hackerspace.

Read more...

Revspace gaat verhuizen!

Muren achterkant.JPG
5 February 2017 - Zaterdag 4 maart gaat Revspace verhuizen naar een nieuwe spannende locatie!

Read more...

RevSpace moet verhuizen

5 October 2016 - Vandaag is bekend geworden dat RevSpace, de Hackerspace van Den Haag en omstreken, moet verhuizen. Het gebouw waar RevSpace nu gevestigd is gaat gesloopt worden. Wij zijn dus per direct op zoek naar een nieuwe ruimte in de omgeving Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Leidschendam. Zegt het voort, en denk mee op https://revspace.nl/verhuizing .

Read more...

... further results