Maandoverzicht januari 2019

From RevSpace
Revision as of 22:56, 3 February 2019 by Sebastius (talk | contribs) (Created page with "{{NewsItem |Name=Revspace Maandoverzicht januari 2019 |Date=2019-02-03 |Info='Stiekem iets te laat en eind December door de CCC drukte geen tijd, dus dan maar een double wh...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


2019-02-03 - 'Stiekem iets te laat en eind December door de CCC drukte geen tijd, dus dan maar een double whammy!'


Nieuwe deelnemers

Sinds 1 januari hebben we alweer vijf nieuwe deelnemers mogen verwelkomen!

Nieuwe dingen op de space

Afgelopen maanden is er flink geinvesteerd in de werkplaats. De nieuwe tafelzaagtafel is in december gearriveerd, er is een lagere werkbank gebouwd voor onder andere de lintzaag en hydraulische pers (waarvoor dank!) en er zijn (omdat ze in de aanbieding waren) alvast de twee mobiele werkbanken aangeschaft (waarmee we zo'n 240 euro bespaarden).

Dat betekent wel dat we deze maand even geen grote of kleine investeringen meer kunnen doen, het geld is op ;) (nou ja we hebben uiteraard de reserve nog maar als je die niet in reserve houdt dan is het geen reserve meer ;) ). De werkplaats is in ieder geval een stuk prettiger geworden om te werken met meer werkoppervlak en veel meer opslag voor gereedschap en materialen.

We gaan de komende maanden door met reserveren voor de werkplaats (februari en maart zijn al uitgegeven, dus er is nog 1 reservering van 500 euro te gaan in april) en als je goede suggesties hebt om de werkplaats qua inrichting en gereedschappen te verbeteren: we horen het graag! Wij denken in ieder geval aan het verbeteren van het licht boven de vaste werkbanken en we hopen op meer suggesties!

Verder zijn er deze maand een nieuwe labelwriter aangeschaft, is er een enorme voorraad componenten aangeschaft via AliExpress, zijn er nieuwe usb-c- kabels en adapters gekocht

Toffe gebeurtenissen en projecten

In December werden we verblijdt met een bezoekje van HackSaar (hackerspace Saarbrucken) die bij ons een enorm gaaf uithangbord hebben gemaakt voor hun space:

https://revspace.nl/kiekjes/view/20181216/P1020075.JPG

Ze zijn erover geïnterviewd bij een podcast (duitstalig): DS-007: Hacksaartours meets RevSpace in Den Haag digitalsurvivor.de

Uiteraard vertrokken we na de kerst met een enorme groep deelnemers naar Leipzig voor 35C3 waar met de andere NL Hackers heerlijk hebben zitten hacken. Ondertussen dook er bij Revspace ook iets bijzonders op:

https://revspace.nl/kiekjes/view/20181227/P1020134.jpg

Oud en nieuw gaf landelijke bekendheid aan een van onze deelnemers en zijn animatie van de fijnstofconcentratie in het land. Duidelijk is dat het tijd wordt dat we hier iets mee gaan doen, daarom zal er op 31 mei een workshop 'Stofmeter bouwen' georganiseerd worden door Sebastius en Maxell. Een avondje solderen en knutselen en hopelijk met een werkende sensor naar huis!

In januari kregen we bezoek van een tweetal hackers uit Amerika en eentje heeft een leuk artikeltje geschreven over de space:

https://www.nycresistor.com/2019/01/12/hackerspace-envy-a-visit-to-revspace-in-the-hague/

Ook vierden we eind januari ons jaarlijkse verjaardagsfeest, dit keer de 9e versie! Met ruim 80 eters hebben wij onszelf als community weer overtroffen. Onze dank aan alle vrijwilligers die dit feest tot zo'n enorm succes hebben gemaakt! Wat stats: 20kg brood, ruim 350 stukken vlees, een enorme vega-bbq stapel met dedicated grillmeister, en vooral: heel veel gezelligheid!

Vooruitblik

De metameets deze maand zijn 5 en 19 februari.

Donderdag 7 februari is het uiteraard weer lockpicktijd!

Vrijdag 22 februari is er een Friday Foundations avond getiteld 'IoT with Python'

De Friday Foundations elke maand staan inmiddels tot en met eind mei gepland! https://revspace.nl/Fridayfoundations voor de het overzicht. Wil je ook een tof avondje organiseren? Zet jezelf op de lijst!

Hack ze!

Bas