Maandoverzicht September 2018

From RevSpace
Revision as of 23:12, 31 October 2018 by Sebastius (talk | contribs) (Sebastius moved page Maandoverzicht September 2019 to Maandoverzicht September 2018 without leaving a redirect: Duh 2018)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


2018-09-30 - Deze maand is er een hoop gebeurd en vernieuwd op de space, bij deze een overzichtje:

Nieuwe deelnemers

We hebben deze maand 9 nieuwe deelnemers mogen verwelkomen bij de space! Revspace is inmiddels ongeveer 117 deelnemers rijk! Dat brengt ons weer op koers voor het doel van 150 deelnemers voor het eind van 2019.

Nieuwe dingen

Deze maand was de grootste aanschaf bij de soldeertafel. Een nieuwe hittebestendige ESD mat om de tafel en je project te beschermen en een geweldig nieuw soldeerstation, de JBC CD-2BE 140Watt. Je wilt nooit meer met iets anders solderen.

We hebben een lintzaag! Na jaren twijfel is het eindelijk zover: er is een lintzaag. Hij moet nog wel op een goede plaats zinnig gemonteerd worden voor deze gebruikt kan worden, dus als je denkt hier een goed inzicht in te hebben: regel het!

Daarnaast zijn natuurlijk weer de componentvoorraden flink aangevuld en zijn de rode 'module' bakken voorzien van meer sensoren en beter gesorteerd.

Lasercutter-laptop is vervangen voor een desktop met meer cores en meer RAM.

De schoonmaakbounties zijn uitgebreid vanwege het drukker zijn van de space. Dank aan de deelnemers die dit elke week weer uitvoeren!

Toffe workshops

Afgelopen vrijdag hebben Pinoaffe en Benadski een zeer succesvolle workshop 'Analoge Synthesizer bouwen' georganiseerd met een eigen PCB ontwerp! De kit viel in de smaak en er gaat een tweede revisie komen om mensen die de eerste ronde hebben gemist (of hun plek hebben opgegeven voor een bezoeker, waarvoor dank!) te voorzien van meer geluidsgolfjes!

Mocht je zelf ook een presentatie of workshop willen geven maar is dat nog wat spannend: Gori heeft aangeboden zijn 'workshop Presenteren' weer op aanvraag basis aan te bieden.

Vooruitblik

Oktober gaat goed beginnen met het Weekend van de Wetenschap, 6 en 7 oktober van 12:00 tot 17:00. Het is ons tweede 'Open Dag' en we hopen op veel nieuwe gezichten. Maar ook als doorgewinterde Revspacer ben je van harte welkom om mee te doen aan de diverse workshops en activiteiten, of jouw project aan anderen te laten zien. Nodig mensen uit, neem ze mee!

Aan het eind van Oktober is uiteraard weer een Friday Foundations workshop waarin AK47 je meeneemt in de wereld van de 'Grafana Dashboards' om alle telemetrie die je verzamelt (of het nou sensordata, wifistats of serverloads zijn) op een bijzondere manier te visualiseren. https://revspace.nl/Fridayfoundations

CCC komt er weer aan! Tussen kerst en oud-en-nieuw gaan er vele revspacers naar Leipzig om daar met 15000 andere nerds bezig te zijn met hacking, making, techniek en een hoop lol. Dit jaar gaan we weer proberen de tickets centraal te organiseren als de vouchers weer uitgegeven worden: 35C3_Tickets . En als je nog niet weet hoe je naar Leipzig moet komen is er ook al sprake van een actie om een bus te huren: 35c3bus

En in 2019 is er in januari ons verjaardagsfeestje (26 januari) en in februari naast FOSDEM'19 ook nog Hacker Hotel. Genoeg evenementen om naar vooruit te kijken!