Koken

From RevSpace
Revision as of 16:08, 28 October 2018 by Juerd (talk | contribs) (Dit is geen project.)
Jump to navigation Jump to search
Swedish poser.jpg

Inleiding

Koken op de Space. Een leuke hobby, maar ook een uitdaging.

Financiering

Het keukengerei wordt als volgt gefinancierd:

  • Als het nodig is voor de wekelijkse BBQ, betaalt de stichting. Denk aan snijplanken, messen, borden, etc.
  • Sommige dure dingen worden betaald via een inzamelingsactie ("crowd funding"), waarbij er soms ook uit het kookpotje en het budget van de stichting wordt bijgedragen.
  • De rest wordt betaald uit het kookpotje.

Het kookpotje werkt als volgt:

  • Bij iedere maaltijd die op de space wordt bereid met de spullen van de space, leggen de mee-eters ieder 1 euro extra in. Om dit automatisch door revbank te laten verwerken:
    1. Geef het take-commando met alle eters en het totaalbedrag van de inkoop.
    2. Typ kookbonus voor de magie die de losse euro's incasseert.
    3. Typ of scan de naam van degene die de inkopen heeft gedaan.
  • Als je keukengerei inkoopt voor de space:
    1. Overleg met een bestuurslid als je twijfelt of je idee een goed idee is. Je mag ook zonder overleg keukengerei kopen, maar dan loop je het risico dat je het moet terugbetalen.
    2. Gebruik take om geld van het kookpotje naar je eigen account over te maken. Schrijf "kookpotje" op het bonnetje en doe die in het rode geldkistje.

Let op: het kookpotje is niet bedoeld voor ingrediënten (dus ook niet voor saus). De inkoop daarvan gaat altijd ten koste van de eerste maaltijd die ermee wordt gemaakt, ongeacht of er nog wat overblijft.

Inrediënten

Enkele ingrediënten zijn "aanwezig op de space". Dat wil zeggen dat ze "aanwezig" zijn als je dat hebt gecontroleerd, geen garanties.

Als je na het koken ingrediënten overhoudt die lang houdbaar zijn, kun je ze in een afgesloten verpakking in de keuken opruimen. Alle verse en bereide dingen graag mee naar huis nemen, of als niemand ze wil hebben, weggooien.

Over datum (THT of TGT)

Alles wat over datum is, mag weg.

THT: Ten minste houdbaar tot

Denk je dat het nog goed is, dan mag je het ook mee naar huis nemen in plaats van weggooien.

Als je het gebruikt bij het bereiden van eten, informeer dan iedereen die mee-eet vooraf. Sommigen, vooral mensen met een lage weerstand, zullen het risico misschien niet willen nemen.

TGT: Te gebruiken tot

Niet gebruiken, maar weggooien.

Keukeninventaris

  • Inductiekooktoestel (4x 1 pit)
  • Combi-magnetron (kleintje)
  • Heteluchtoven
  • Koekenpan
  • 2x Grote Ikea pan (10L)
  • Snijplanken
  • Messen
  • Spatels
  • Blikopener
  • Stamppot-stamper
  • Mandoline

Recepten

Zie Recepten.