Knoflooksaus
Revision as of 19:10, 23 August 2016 by Bertrik Sikken (talk | contribs)
Knoflooksaus
Introductie
In 2014 geintroduceerd en bijna niet meer weg te denken bij Revspace, de geliefde en gehate knoflooksaus. Onderstaande recept is bulk, simpelweg omdat we onderstaande in grofweg 3 maanden weg werken. Zorg ervoor dat minimaal 2 sausflessen leeg zijn, omdat we de saus aanlengen met water ontstaat er meer saus dan er ruimte in de potten is. Belangrijk om te weten: Ongeacht de grootte van de pot mayo of de knoflook is de verhouding ALTIJD 1 op 1!
Benodigdheden
- 6-8 potten zaanse mayonaise (goedkoopste pot mayo met rode deksel)
- 6-8 knofloken (niet teentjes!)
- Dille
- Ketjap Manis
- Water
- Grote kom
- Knoflookhakker
Recept
- Pel de knofloken en zorg ervoor dat de kontjes (harde stukje) eraf is.
- Doe de knofloken per bol in de knoflookhakker en hak de knoflook erg fijn (anders verstopt de fles)
- Lepel de potten mayonaise uit. Het laatste restje mayonaise kan je uit de pot halen door een beetje water in de pot te schudden.
- Flinke scheut dille (2 eetlepels)
- Flinke scheut Ketjap Manis (2-3 eetlepels)
- Water naar wens. De saus moet vloeibaar zijn, maar niet te vloeibaar zodat de saus niet uit de fles loopt.
- ZEER GOED MENGEN. Mayonaise neemt niet eenvoudig het water op. Het is belangrijk dat de saus homogeen gemengd is, anders ziet de saus er smerig uit
- Potjes vullen en dichten met een labeltje met productiedatum.
Variaties
- Een flinke scheut chillipeper saus levert een pittige rode knoflooksaus op
- Een flinke lepel (of 2) mosterd levert een licht zoetige knoflook saus op