HAMNET

From RevSpace
Revision as of 04:13, 20 December 2016 by Crashjuh (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Project HAMNET
Status Initializing
Contact Crashjuh, Maxell, Preutje
Last Update 2016-12-20

De doelstelling van HAMNET is het creëren van een autonoom, betrouwbaar breedband datacommunicatienetwerk dat in dienst staat van de amateurdienst.

RevSpace heeft een aantal gelicenceerde radioamateurs waardoor het voor RevSpace ook mogelijk wordt om deel te kunnen nemen aan HAMNET.

Status

Preutje en Maxell zijn in december 2015 op het dak geweest. Er is vrij zicht naar het Strijkijzer voor een straalverbinding en mogelijkheden om een Ubiquiti paraboolantenne op te hangen (AG-HP-5G27). Helaas zijn er geen HAMNET signalen opgepikt tijdens deze actie, waarschijnlijk omdat de opstelling op het Strijkijzer nog niet operationeel is.

Maxell heeft een Ubiquiti NanoStation M5 gekocht om ook met wat kleiner Ubiquiti spul thuis te testen. Ondertussen peilen we interesse en houden we onze ogen open naar mogelijke verbindingen richting Gouda voor PI2SWK.

Ook Crashjuh heeft inmiddels nieuwe apparatuur in huis om mee te testen, het gaat hier om een "MikroTik SXT Lite5 ac, RBSXT5HacD2n" (5GHz 802.11ac AP with 16dBi 28deg Antenna Dual-Pol CPE INTL)