Difference between revisions of "HAMNET"

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
 
Line 12: Line 12:
  
 
== Status ==
 
== Status ==
[[Preutje]] en [[Maxell]] zijn in december 2015 op het dak geweest.
+
Op 24 februari 2018 is de AG-HP-5G27 van [[Preutje]] richting [http://www.qsl.net/pi8hgl/ PI8HGL] gezet en de verbinding gemaakt. We maken nu nog gebruik van de PPPoE roaming mogelijkheid, en dit willen we omzetten in een statische oplossing.
Er is vrij zicht naar het Strijkijzer voor een straalverbinding en mogelijkheden om een Ubiquiti paraboolantenne op te hangen (AG-HP-5G27). Helaas zijn er geen HAMNET signalen opgepikt tijdens deze actie, waarschijnlijk omdat de opstelling op het Strijkijzer nog niet operationeel is.
 
  
[[Maxell]] heeft een Ubiquiti NanoStation M5 gekocht om ook met wat kleiner Ubiquiti spul thuis te testen. Ondertussen peilen we interesse en houden we onze ogen open naar mogelijke verbindingen richting Gouda voor PI2SWK.
+
== Hardware ==
 +
[[Maxell]] heeft een Ubiquiti NanoStation M5 en LiteBeam M5 om met Ubiquiti spul thuis te testen. Daar is over 10 kilometer een verbinding actief naar [https://www.hamnet.nl/hamnet-in-delft/ PI1DFT].
  
 
Ook [[Crashjuh]] heeft inmiddels nieuwe apparatuur in huis om mee te testen, het gaat hier om een "MikroTik SXT Lite5 ac, RBSXT5HacD2n" (5GHz 802.11ac AP with 16dBi 28deg Antenna Dual-Pol CPE INTL)
 
Ook [[Crashjuh]] heeft inmiddels nieuwe apparatuur in huis om mee te testen, het gaat hier om een "MikroTik SXT Lite5 ac, RBSXT5HacD2n" (5GHz 802.11ac AP with 16dBi 28deg Antenna Dual-Pol CPE INTL)

Latest revision as of 23:14, 24 February 2018

Project HAMNET
Status Initializing
Contact Crashjuh, Maxell, Preutje
Last Update 2018-02-24

De doelstelling van HAMNET is het creëren van een autonoom, betrouwbaar breedband datacommunicatienetwerk dat in dienst staat van de amateurdienst.

RevSpace heeft een aantal gelicenceerde radioamateurs waardoor het voor RevSpace ook mogelijk wordt om deel te kunnen nemen aan HAMNET.

Status

Op 24 februari 2018 is de AG-HP-5G27 van Preutje richting PI8HGL gezet en de verbinding gemaakt. We maken nu nog gebruik van de PPPoE roaming mogelijkheid, en dit willen we omzetten in een statische oplossing.

Hardware

Maxell heeft een Ubiquiti NanoStation M5 en LiteBeam M5 om met Ubiquiti spul thuis te testen. Daar is over 10 kilometer een verbinding actief naar PI1DFT.

Ook Crashjuh heeft inmiddels nieuwe apparatuur in huis om mee te testen, het gaat hier om een "MikroTik SXT Lite5 ac, RBSXT5HacD2n" (5GHz 802.11ac AP with 16dBi 28deg Antenna Dual-Pol CPE INTL)