Forum

From RevSpace
Revision as of 21:00, 31 May 2023 by Juerd (talk | contribs) (Created page with "<big><big>→ https://forum.revspace.nl</big></big> Naast de mailinglist hebben we nu ook https://forum.revspace.nl/. Ten opzichte van de mailinglist geeft het wat meer mogel...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

https://forum.revspace.nl

Naast de mailinglist hebben we nu ook https://forum.revspace.nl/. Ten opzichte van de mailinglist geeft het wat meer mogelijkheden om topics te structureren, en om onderwerpen die je niet interesseren te verbergen. Ook kun je er plaatjes posten en berichten achteraf nog bewerken.

Inloggen voor RevSpace-deelnemers

Deelnemers kunnen inloggen met LDAP. Let op: daarvoor moet je dus op de betreffende knop klikken, getiteld "LDAP-login voor RevSpace-deelnemers". De eerste keer dat je inlogt met LDAP wordt je account vanzelf geactiveerd. Vanaf dat moment krijg je ook e-mails van het forum, op het mailadres waarmee je bent ingeschreven bij de space.

Diverse topics op het forum zijn alleen voor deelnemers toegankelijk.

Inloggen voor andere geinteresseerden

Er is ook een openbaar gedeelte. Iedereen kan een account maken, maar om spam tegen te gaan moeten accounts wel handmatig worden goedgekeurd. Het openbare gedeelte kan bijvoorbeeld worden gebruikt om updates van een project te posten. Dat kan ook op de wiki, het is maar net wat je zelf prettiger vindt werken.

E-mail

Standaard krijg je van het forum per nieuw bericht een e-mail, en daar kun je op reply'en. Wie liever een mailinglist heeft dan een ding in een browser, kan dus vanuit het comfort van dies eigen mailclient meedoen. En wie die mailtjes niet wil, kan ze uitschakelen: per topic, per categorie, of helemaal.