Difference between revisions of "Challenge coin"

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
Line 1: Line 1:
 +
[[File:ezgif-7-b5bdbc1f2f0c.gif|400px]]
 +
 
== Preorder ==
 
== Preorder ==
  

Revision as of 15:55, 6 September 2020

Ezgif-7-b5bdbc1f2f0c.gif

Preorder

Voor wie al lang denkt "shut up and take my money", stuur een mailtje aan juerd@revspace.nl om er eentje te bestellen. Meerdere mag ook, zeg maar hoe veel. First come, first served, op = op, etc.

Zet in je mailtje of je betaalt met een IBAN-overschrijving of van je revbank-tegoed.

Optie Prijs per stuk
Preorder, levering in deelnemer-SAMLA 5,00 €
Preorder, levering in een envelop aan een adres binnen Europa 6,00 €
Kopen bij RevSpace 5,00 €
Deluxe-uitvoering 42,00 €

Ze gaan waarschijnlijk half oktober op de post.

Slap geouwehoer

tl;dr: Koop onze collectable "munt" voor 5 euro.

Qua economie klopt het ontwerp van onze wereld niet. Materialen uit de aarde trekken is gratis, afval op de planeet dumpen is ook gratis, en deze combinatie heet de lineaire economie. De kosten van vervuiling en andere milieuschade zit bijna nooit verwerkt in de prijs die je betaalt voor een product. Doordat het allemaal zo goedkoop is, kopen we allerlei dingen waarvan we weten dat het niet lang meegaat. We leggen ons bij voorbaat erbij neer dat we iets een paar keer gebruiken, en dan weggooien. "Single use" is een extreme variant hiervan: er wordt iets geproduceerd, vervoerd, en verkocht, om het na slechts 1x gebruiken, weer af te voeren. Met een beetje geluk wordt het gerecycled, maar met veel producten kan dat niet of nauwelijks.

En dan is er de categorie "zero use". Producten die geen enkel praktisch nut hebben, die worden geproduceerd, vervoerd, en verkocht, om daarna helemaal nooit te gebruiken. Omdat delen door nul niet gaat, is het lastig om deze producten op waarde te schatten. Het is de kern van de meeste verzamelingen in privébezit: hebben om het hebben. Om de collectie compleet te maken, of gewoon omdat het kan. Schaarste maakt het waardevoller, juist bij dingen die technisch gezien helemaal niet functioneel zijn. Soms is er toch nog een beperkt nut te vinden in de veronderstelde schoonheid van het object, en dan heet het kunst.

Maar het mag, want zoiets koop je niet om weg te gooien. Je hoeft daarom dus ook niet na te denken over of het recyclebaar is. Zodra de voorraad op is, of zodra de circulaire economie er eindelijk is, wordt de waarde vanzelf oneindig (of nul, afhankelijk van je perspectief).

Hack42 heeft met hun Favicoin een trend gezet met een rond, plat, zero-use-object waar echt alleen met buitengewone fantasie een zinnig nut voor te verzinnen valt. Het is een soort flippo, maar dan anders, dus wij konden natuurlijk niet achterblijven. Zij lieten een schijf met elementen in de kleur van zilver produceren, dus wij hebben gekozen voor iets met een afwerking van echt goud. Verder is onze "challenge coin" een aanfluiting, want het ding is dunner en weegt bijna niks. Dat maakt het wel weer makkelijker om 'm altijd bij je te dragen!

Voor slechts 5 euro, en ja, daar verdient Stichting Revelation Space heel goed aan, kun jij de trotse eigenaar worden van dit collector's item! De oplage is beperkt, want alle aardse materialen zijn nu eenmaal schaars.

De challenge pcb is verkrijgbaar via RevBank, maar je kunt ook een mailtje sturen met je adres, dan steken we 'm in een envelop.


P.S. De Deluxe versie kost 42 euro. Deze verhoudt zich tot de standaarduitvoering als de Deluxe Favicoin tot de standaard Favicoin, en is alleen beschikbaar voor deelnemers van Hack42.