Difference between revisions of "Challenge coin"

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search
(International)
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[File:ezgif-7-b5bdbc1f2f0c.gif|400px|frame|right|Mooier dan dit wordt het niet!]]
+
[[File:ezgif-7-b5bdbc1f2f0c.gif|400px|thumb|Mooier dan dit wordt het niet!]]
 +
[[File:chicken.JPG|400px|thumb|Voorkant (foto)]]
 +
[[File:front.JPG|400px|thumb|Achterkant (foto)]] <!-- ja, de bestandsnaam Front.JPG is fout :P -->
  
 
== Kopen ==
 
== Kopen ==
Line 10: Line 12:
 
! Optie !! Prijs per stuk
 
! Optie !! Prijs per stuk
 
|-
 
|-
| E-mailbestelling, levering in een envelop aan een adres binnen Europa
+
| E-mailbestelling, levering in een envelop, verstuurd per post
 
|align=right| 7,50 €
 
|align=right| 7,50 €
 
|-
 
|-
Line 20: Line 22:
 
|}
 
|}
  
[[File:front.JPG|400px]]
+
=== International ===
[[File:chicken.JPG|400px]]
+
 
 +
Since we can send a coin in an envelope, like a letter, it's actually feasible to send them anywhere. The price of 7,50 € includes shipping to basically anywhere in the world. Send an email to '''juerd@revspace.nl''' if you want to buy a coin.
 +
 
 +
You will need to transfer money to an IBAN (International Bank Account Number), though; we don't accept credit cards. If you have no idea how that works, ask your bank.
  
 
== Verkooppraatje ==
 
== Verkooppraatje ==

Latest revision as of 00:48, 18 October 2020

Mooier dan dit wordt het niet!
Voorkant (foto)
Achterkant (foto)

Kopen

Voor wie al lang denkt "shut up and take my money", stuur een mailtje aan juerd@revspace.nl om er eentje te bestellen. Meerdere mag ook, zeg maar hoe veel. First come, first served, op = op, etc.

Zet in je mailtje of je betaalt met een IBAN-overschrijving of met je RevBank-tegoed.

Optie Prijs per stuk
E-mailbestelling, levering in een envelop, verstuurd per post 7,50 €
Kopen bij RevSpace 5,00 €
Deluxe-uitvoering 42,00 €

International

Since we can send a coin in an envelope, like a letter, it's actually feasible to send them anywhere. The price of 7,50 € includes shipping to basically anywhere in the world. Send an email to juerd@revspace.nl if you want to buy a coin.

You will need to transfer money to an IBAN (International Bank Account Number), though; we don't accept credit cards. If you have no idea how that works, ask your bank.

Verkooppraatje

TL;DR: Koop onze collectable "munt" voor 5 euro.

Qua economie klopt het ontwerp van onze wereld niet. Materialen uit de aarde trekken is gratis, afval op de planeet dumpen is ook gratis, en deze combinatie heet de lineaire economie. De kosten van vervuiling en andere milieuschade zitten bijna nooit verwerkt in de prijs die je betaalt voor een product. Doordat het allemaal zo goedkoop is, kopen we allerlei dingen waarvan we weten dat het niet lang meegaat. We leggen ons bij voorbaat erbij neer dat we iets een paar keer gebruiken, en dan weggooien. "Single use" is een extreme variant hiervan: er wordt iets geproduceerd, vervoerd, en verkocht, om het na slechts 1x gebruiken, weer af te voeren. Met een beetje geluk wordt het gerecycled, maar met veel producten kan dat niet of nauwelijks.

En dan is er de categorie "zero use". Producten die geen enkel praktisch nut hebben, die worden geproduceerd, vervoerd, en verkocht, om daarna helemaal nooit te gebruiken. Omdat delen door nul niet gaat, is het lastig om deze producten op waarde te schatten. Het is de kern van de meeste verzamelingen in privébezit: hebben om het hebben. Om de collectie compleet te maken, of gewoon omdat het kan. Schaarste maakt het waardevoller, juist bij dingen die technisch gezien helemaal niet functioneel zijn. Soms is er toch nog een beperkt nut te vinden in de veronderstelde schoonheid van het object, en dan heet het kunst.

Maar het mag, want zoiets koop je niet om weg te gooien. Je hoeft daarom dus ook niet na te denken over of het recyclebaar is. Zodra de voorraad op is, of zodra de circulaire economie er eindelijk is, wordt de waarde vanzelf oneindig (of nul, afhankelijk van je perspectief).

Hack42 heeft met hun Favicoin een trend gezet met een rond, plat, zero-use-object waar echt alleen met buitengewone fantasie een zinnig nut voor te verzinnen valt. Het is een soort flippo, maar dan anders, dus wij konden natuurlijk niet achterblijven. Zij lieten een schijf met elementen in de kleur van zilver produceren, dus wij hebben gekozen voor iets met een afwerking van echt goud. Verder is onze "challenge coin" een aanfluiting, want het ding is dunner en weegt bijna niks. Dat maakt het wel weer makkelijker om 'm altijd bij je te dragen!

Voor slechts 5 euro, en ja, daar verdient Stichting Revelation Space heel goed aan, kun jij de trotse eigenaar worden van dit collector's item! De oplage is beperkt, want alle aardse materialen zijn nu eenmaal schaars.

De challenge PCB is verkrijgbaar via RevBank, maar je kunt ook een mailtje sturen met je adres, dan steken we 'm in een envelop.


P.S. De Deluxe versie kost 42 euro. Deze verhoudt zich tot de standaarduitvoering als de Deluxe Favicoin tot de standaard Favicoin, en is alleen beschikbaar voor deelnemers van Hack42. (NB: Uiteraard mogen zij ook gewoon de standaarduitvoering kopen.)

Specificaties

(Onder voorbehoud van stomme fouten en verkeerde aannames.)

Diameter 50 mm
Dikte 2 mm
Massa ~8 g
Gewicht op Aarde ~0,08 N
Materiaal kern Vezelversterkt epoxyhars (FR4)
Materiaal decoratie Koper, nikkel, goud, polymeerlak, epoxy-inkt
Dikte goudlaag ~650 atomen
Kleur Donkergroen, lichtgroen, goud, wit
Productietechniek o.a. frezen, etsen, ENIG, zeefdruk
Heraldische omschrijving voorzijde In sinopel, centraal een menselijke hand van verdektmetallisch sinopel vasthoudend een crappy soldeerbout van goud en zilver, met boven en onder een geschreven motto van goud.
Heraldische omschrijving achterzijde In verdektmetallisch sinopel, in een cirkel van zilver, links een through-hole LED van goud, rechts de naam in zilver, onder beide in hoofdletters een onderschrift van goud.
Kleinste details Zo klein dat de fabrikant geen garantie durft te geven dat 't allemaal precies klopt. :)

NB: Waar "zilver" staat, wordt "wit" bedoeld, maar het goud is wel echt (en echt flinterdun ;).

Reeksen

  1. Reguliere reeks: 147 stuks (genummerd "001 / 147" t/m "147 / 147")
  2. Met kleine productiefoutjes: 10 stuks (genummerd "1 / 10" t/m "10 / 10")

Certificaat van authenticiteit

Uit dank voor deelname aan de preorder zijn alle munten uit de eerste levering voorzien van certificaat. Was je te laat voor de preorder, maar wil je wel zo'n certificaatje bij je munt? Download de PDF hier File:Certificaatchallengecoins.pdf en print 'm zelf even :D

Ben je je certificaat kwijt? Heel vervelend, maar vanwege het risico op fraude kunnen we uiteraard geen nieuw certificaat verstrekken. De enige oplossing is het kopen van een nieuwe challenge coin, want dan mag je zelf een certificaat printen (zie hierboven).