Bezoeken

From RevSpace
Revision as of 19:05, 27 July 2021 by Peterbjornx (talk | contribs) (Aanmeldingen)
Jump to navigation Jump to search

Afspraak maken voor een rondleiding.

Vanwege de coronacrisis kunnen gasten momenteel niet zomaar langskomen bij RevSpace. Je moet eerst een afspraak maken.

Voor gasten

Tijdens de huidige fase van de coronacrisis mag je de space alleen bezoeken op afspraak. Om je aan te melden voor een bezoek aan de space (uiteraard met rondleiding), kun je rechtstreeks contact opnemen met een van onze deelnemers en vragen of die je een rondleiding zou willen geven. Elke deelnemer van RevSpace heeft in principe een sleutel van de space.

We vragen je om een corona-zelftest te doen voordat je naar de space komt, en alleen naar de space te komen met een negatieve test.

Als je coronasymptomen hebt, in de afgelopen 14 dagen positief bent getest, of in quarantaine moet vanwege contact met iemand met corona, of als deze dingen van toepassing zijn op een van je huisgenoten, vragen we je nadrukkelijk om je bezoek aan RevSpace uit te stellen. Als de deelnemer die je ontvangt het niet vertrouwt (om welke reden dan ook) mag die jou als gast de toegang weigeren; we hopen dat je begrip hebt voor de voorzichtige aanpak. Het is ook voor je eigen veiligheid.

Op de space geldt het gebruikelijke reglement, aangevuld met speciale regels vanwege het coronavirus. Deze regels gelden ook voor gasten. Het is fijn als je je mondkapje alvast opdoet voordat je aanbelt. Mocht je je mondkapje zijn vergeten, hou dan extra afstand en vraag om een mondkapje, we hebben ze voor je klaarliggen.

Groepen

Het is momenteel niet toegestaan om met een groep langs te komen. Individueel ben je wel welkom, maar alleen op afspraak.

Een deelnemer vinden voor een afspraak

Je moet als gast zelf op zoek gaan naar een deelnemer die je wil rondleiden. Dit kan lastig zijn, maar de aanhouder wint. Let op: rondleidingen geven aan gasten is vrijwilligerswerk, dus deelnemers zijn niet verplicht om jou te ontvangen. Wees dus flexibel en vriendelijk als je vraagt om een afspraak.

 • Als je een deelnemer persoonlijk kent: mooi, jullie weten elkaar wel te vinden dan
 • Je kunt rondvragen via de chat; zie de pagina IRC voor informatie over hoe je kunt komen chatten.
 • Je kunt contact opnemen met een van de deelnemers die zich hebben opgegeven om rondleidingen te geven:
  • pinoaffe - IRC (Libera.chat, OFTC) pinoaffe - Telegram @pinoaffe - Email <nickname>@gmail.com
  • cmpxchg - IRC (Libera.chat, OFTC) cmpxchg
  • noopwafel - IRC (Libera.chat) noopwafel - email <nickname>@gmail.com
  • Shiz - IRC (Libera.chat, OFTC, EFNet, IRCNet) Shiz - Email hi@<nickname>.me
  • ...

Deelnemer worden

De eerste keer dat je langskomt, kun je nog geen deelnemer worden. Als je besluit dat je deelnemer wilt worden van de space, dan moet je opnieuw een afspraak maken. Deze afspraak maak je met een bestuurslid, die je dan op de space kan inschrijven en een extra rondleiding geeft met praktische uitleg. Bij inschrijving moet je meteen de eerste maand contributie (25 €) en de sleutelborg (15 €) betalen.

Voor contact met het bestuur kun je mailen met board@revspace.nl; vermeld in je mailtje welke deelnemer jou de rondleiding heeft gegeven.

Specifieke edge cases

Kinderen van deelnemers

We maken (zonder specifieke leeftijdsgrens) onderscheid tussen kleine en grote kinderen, naar inzicht van de ouder in kwestie:

 • Heel kleine kinderen die niet zelf door de space lopen, maar (continu!) heel dicht bij $ouder blijven, tellen niet mee als aanwezige, en hoeven niet te worden aangemeld.
 • Grotere kinderen die wel zelf door de space lopen en (nog?) niet zelf juniordeelnemer zijn, moeten als bezoeker worden worden aangemeld en moeten zich gewoon aan alle regels houden. Let op: bij ons zijn alle regels voor iedereen, kinderen zijn niet uitgezonderd van corona-regels.

Bezoekers die samen wonen met een deelnemer

Je hoeft ten opzichte van een huisgenoot geen 1,5 m afstand te houden, maar informeer de andere aanwezigen even over deze bijzonderheid. Geef ook op de lijst hieronder aan dat de bezoeker je huisgenoot is.

Aanmeldingen

Let op: maximaal 1 gast per kalenderdag, ongeacht tijdstip. Uiteraard is het wel verstandig om onderling met de gast een specifiek tijdstip af te spreken, en zelf al iets eerder naar de space te komen.

Deze lijst wordt ingevuld door de deelnemer die de rondleiding gaat geven. De naam van de gast, en het tijdstip van de afspraak, hoef je niet te vermelden.

Datum Deelnemer die de gast ontvangt Bezoeker is huisgenoot ja/nee
zaterdag 26 juni 2021 voorbeeld nee
Dinsdag 6 juli 2021 Wheeze_NL nee
Woensdag 7 juli 2021 Mono-bob ja
Vrijdag 9 juli 2021 supakeen nee
Zaterdag 10 juli 2021 Mono-bob ja
Zondag 11 juli 2021 Shiz nee
Maandag 12 juli 2021 pbx ja
Zaterdag 17 juli 2021 supakeen nee
Zondag 18 juli 2021 Shiz nee
Dinsdag 20 juli 2021 Shiz nee
Zaterdag 24 juli 2021 pbx ja
Dinsdag 27 juli 2021 pbx ja


Laat oude items minstens 14 dagen staan i.v.m. eventuele toekomstige contact tracing.

Voor deelnemers

Er mag 1 gast (iemand die geen deelnemer is) per kalenderdag worden toegelaten tot de space. Als je een bezoek inplant, reserveer dan de dag in de tabel hierboven.

Herinner de bezoeker bij binnenkomst even aan de regels die op de space gelden, en vraag of die een zelftest heeft gedaan. Je mag de bezoeker de toegang weigeren als je twijfelt, of om welke reden dan ook. Jouw veiligheid en gezondheid zijn belangrijker dan de rondleiding!

Rondleiding

Tijdens de rondleiding mag de bezoeker eventueel als 9e persoon op de space zijn.

Bij de rondleiding leg je uit wat er allemaal kan op de space, en laat je zien welke ruimtes en bijzondere gereedschappen we hebben. Kom je in een ruimte waar het maximum aantal mensen is bereikt? Kom daar later terug, of vraag degene die daar al is, om de uitleg van die ruimte te geven aan de bezoeker. Je kan mogelijk via de ramen dingen laten zien zonder in de ruimte zelf te komen.

Wanneer de rondleiding klaar is, mag de gast nog even blijven als daar ruimte voor is (max. 7 deelnemers ingecheckt) en zolang er iemand met een sleutel aanwezig is. Mocht er een 8e deelnemer inchecken, dan moet de gast wel vertrekken.