Aanhanger

From RevSpace
Revision as of 17:07, 27 May 2017 by Morphje (talk | contribs) (Created page with "= Algemeen = Dit is de pagina voor de aanhanger van Morphje. Deze aanhanger staat momenteel op de parkeerplaats achter bij Revspace en kan door ieder gebruikt worden voor kort...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Algemeen

Dit is de pagina voor de aanhanger van Morphje. Deze aanhanger staat momenteel op de parkeerplaats achter bij Revspace en kan door ieder gebruikt worden voor korte ritjes. Het is een ongekeurde aanhanger met een totaal laadvermogen van 600 KG (de aanhanger weegt zelf 150 KG, totaal dus 750KG).

Waarom heb ik een aanhanger? Waarom niet :) Ik heb een trekhaak en het is soms handig om te hebben.

Ik vraag 7,50 per dag om de kosten te dekken van aanschaf en onderhoud. Dit kan je overboeken via Revbank (Morphje)

Nog even wat tips en regeltjes hieronder. Maar eerst een disclaimer: IANAL

Kentekenplaat

Het is verplicht een witte kentekenplaat te voeren. Deze kost ongeveer 15 euro en je kan hem vaak dezelfde dag ophalen. Een stuk karton met kenteken is niet rechtsgeldig en hoewel gedoogd kan het je nog steeds een boete opleveren van EUR 140 (and rising). Zeker als je een fuik inrijdt.

Laden van de aanhanger

Alle lading MOET gezekerd zijn. Een net is altijd verplicht, behalve bij extreem grote objecten waarbij spanbanden voldoende zijn. Heb je random lading, zeker je lading met zowelspanbanden en daarover een net.

De kogeldruk van de aanhanger is belangrijk, deze moet tussen 50 en 75 KG zijn. Te weinig en de aanhanger kan zwalken (todo: youtube filmpje opzoeken) Te veel en je trekhaak constructie kan beschadigen.

Aanhanger bevestigen

- Plaats de dissel op je trekhaak - Draai het wiel omhoog en vervolgens het wiel omhoog - Trek aan de hendel, de dissel klikt nu op de trekhaak - Bevestig de teruglooprem aan de daarvoor bestemde haak.

Verkeersregels

- Maximum snelheid 90 KM/uur - Op een snelweg alleen rijden op de 2 rechter banen. Bij 3 of meer banen zijn de overige banen niet toegestaan om te bereiden met aanhanger.

Todo

Persoonlijk todo lijstje met verbeterpunten voor de aanhanger - Metaalwerk schilderen met roestwerende verf - Retroreflectoren plaatsen aan de zijkant (niet verplicht voor dit bouwjaar, maar meer veiligheid is beter) - Knipperlichten plaatsen aan de zij-voorkant (niet verplicht voor dit bouwjaar, maar meer veiligheid is beter) - Kist bouwen aan de voorkant (net, gereedschap, spanbanden, etc) - Extra sterke spanband haken aanlassen (ook meer haken)